2010-11-03, 15:49
|
|
Raczkowanie
|
Fioletowo na powitanie
Witam. Po 3 latach przyglądania się Waszym pięknym makijażom i szukania tu inspiracji dla siebie postanowiłam się ujawnić
Makijaż zrobiony na szybko, bo kierowałam się zasadą "kuj żelazo póki gorące" i jak już podjęłam decyzję, że zacznę być tu aktywnym, a nie tylko biernym, członkiem, to od razu uznałam, że należy pokazać, co potrafię (lub czego nie potrafię).
Preferuję ciemne makijaże, co zresztą widać (choć ten makijaż nie wyszedł mi taki, jak być powinien), ale staram się przekonywać do tzw. dzienniaków i uczyć się je wykonywać.
Profesjonalnych kosmetyków nie mam, bo i wizażem nie zajmuję się na poważnie. Maluję siebie i staram się jako tako w tym moim tworze wyglądać. Uczepiłam się fioletów, ale szukam czegoś nowego dla siebie. Może znajdę?
Zdjęcia są wrzucone z lampą błyskową i bez. Szczerze to ani jedne ani drugie nie oddają do końca tego, co mam teraz na oczach. Muszę nad tym popracować.
Lista kosmetyków :
- Twarz : krem Normaderm Vichy, podkład Vichy AeraTeint Pure nr 12 (opal), baza DaXcosmetics (co do mojej cery - jest w kiepskim stanie, ale staram się ją jakoś ratować, choć u mnie te jej wady to rodzinne, więc pewnie nic z tym nie zrobię)
- Oczy : eyeliner longlasting Diadem, tusz Maybelline Colossal Volum Express, czarna kredka Essence, cienie fioletowe z palety Ruby Rose (made in allegro) oraz czerń z paletki Avon true color purple haze
- Usta : balsam Avon, szminka (najprawdopodobniej) Maybelline nr 05, błyszczyk Bourjois Paris nr 23
Miłego oglądania życzę i jeszcze raz witam serdecznie wszystkich
|