2010-11-04, 21:32
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dlaczego przestały się kręcić?
Cytat:
Napisane przez Eloe77
Dla kręconych, by odsłonić wszystkie kręcące się warstwy, lepsze jest cieniowanie.
|
Muszę poczytać wątek o ścinaniu, może faktycznie coś mi to pomoże...
Cytat:
A jedwab dokładnie jaki dajesz? Bo jeśli regularnie olejujesz to ten jedwab jest tak po prawdzie zbędny.
|
Właśnie wykończyłam jedwab Wax, teraz mam próbkę nowego serum z tej samej firmy. Właśnie problem tkwi w tym, że mimo częstego olejowania końcówki mi się szybko niszczą. I w ekspresowym tempie się przesuszają, nie mam pomysłu, jak im mogę dogodzić 
Cytat:
Cóż, nie wszystkim służy mycie odżywką. Sama technika też wymaga wprawy. Liczy się zarówno wybrana odżywka, jak i strumień wody, długość mycia.
A czym obecnie myjesz? No i jakie konkretnie stosujesz odżywki?
|
Jakoś nie mogę sobie dobrać szamponu. Najpierw myłam Babydreamem, ale jakoś moje włosy przestały go lubić, potem była Farmona rumiankowa, której w żaden sposób nie mogłam spłukać z włosów i Timotei do brązowych, po którym łuszczy mi się skóra głowy. Chciałabym wypróbować jakiś szampon Fitomedu, może on by mi podpasował... Co do odżywek - aktualnie mam Isanę z olejkiem babassu (czy jakoś tak , właśnie jej próbowałam do mycia ) i Joannę miód i cytryna. Ogólnie silikonów używam tylko na końce, na długość sporadycznie.
Cytat:
Z wierzchu... A spód nie ma tendencji do kręcenia?
|
To zależy. Jeśli np. będę je ugniatać, to pofaluje wierzchnia warstwa, a jeśli nic z nimi nie zrobię i tylko przeczeszę na mokro to i z tymi spodnimi coś się będzie dziać. Ale bardzo delikatnie 
Cytat:
czekam z niecierpliwością
|
Szczerze mówiąc to mam problem ze zmobilizowaniem się do cyknięcia zdjęć Ale się postaram to szybko zrobić (dzisiaj były zdeformowane od koka i chyba takie zdjęcie niewiele by wniosło)
|
|