2010-11-05, 19:19
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Cytat:
Napisane przez bassienkaw
Anuszka... ja nie kąpie codziennie ponieważ nie widzę takiej potrzeby... dziecko przez dzień jest podmywane, nie ma za bardzo gdzie się ubrudzić... poza tym moja lekarka już przy Łucji powiedziała mi, że takiego maluszka nie trzeba kąpać codziennie, tylko co 2 dni, czasem co 3 dni... choć ja kąpie co drugi dzień... ze względu na skórkę dziecka, a wiadomo jaka jest nasza woda
nie używam żadnych kosmetyków, paści, nie przyzwyczajam...
Tak samo nie mam zamiaru cudować z jedzeniem 
|
a moj pediatra mowil zeby nie popadac w ta nowa mode i kapac dziecko codziennie
poza tym uwazam ze codzienna kapiel uklada rytm dnia no i Hubert uwielbia kapiel wiec nie mam sumienia odbierac mu tej przyjemnosci
Cytat:
Napisane przez anuszka1401
No kumam, ale Iga np. poci się i nie widzę sensu, żeby obmywać ją chusteczkami skoro mogę ją wykąpać  Poza tym ona już wie, że po kapaniu trzeba zjeść i iść spać 
|
podobnie jak u nas
Cytat:
Napisane przez karolcia228
Zapomniałam napisać, że kupiłam fotelik  teraz szukam jakiś sukienek nie mam żadnych  i zbieramy się do lekarza 
|
ale szalejecie z zakupami 
Cytat:
Napisane przez aneciaslonko
Hej dziewuszki!
Mam pytanie i problem.Wiem,że anoxa,karolcia macie wózek BOLDER-dziś do mnie przyszedł mój cudny BOLDER SD ECOLINE ale mam kłopot-tam z boku,z prawej strony (na ramie wózka) jest zatrzask i jest napisane w instrukcji,że trzeba go podciągnąć do góry w celu uniknięcia samoczynnego złożenia się wózka-u mnie nie da się tego naciągnąć na ten wystający bolec..o co biega?Jak to działa?Pliss pomóżcie bo nie wiem czy nie zwracać wózka,czy to jakaś wada fabryczna...
|
u mnie tez sie to nie zaczepia wiec spokojnie napewno ci sie wozek nie zlozy a ja nawet nie zagladalam w instrukcje bo wozek przyszedl jak lezalam przed cc w szpitalu i maz go odwijal i wszystko wyrzucil
Cytat:
Napisane przez anuszka1401
Ja, póki co nie mogę narzekać. Iga od początku śpi pięknie. Nawet moja mama mówi, że żadne z naszej siódemki nie spało tak jak Iga.Ale niby po 3 miesiącu może się odmienić. Oby nie 
|
nie chce cie straszyc ale u nas Hubert do 3 mc zycia spac od 21 do 7.30 czasem nawet do 8.00 rano budzilam sie i sprawdzalam czy oddycha pozniej bylo kiepsko bo sie krecil calymi nocami mimo ze glodny nie byl bo nie chcial pic mleczka ale odpukac juz dwie noce byly ok
jesli chodzi o oblizywanie smoczka to to akurat uwazam za przesade i nie rozumiem po co narac dziecko i przenosic swoje bakterie ale to indywidualna sprawa tak jak piszecie
---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------
a mi wczoraj minal rok od kiedy zrobilam test
|
|
|