2010-11-06, 15:54
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Bez wykształcenia i doświadczenia - proszę o pomoc
Cytat:
Napisane przez BlueRoses
Zarejestruj sie jako bezrobotna w Pup (powiatowy urzad pracy) tam dosc czesto sa organizowane przerozne kursy od kosmetyczki po urzednika w miedzy czasie mozesz sie uczyc.No i mozesz tez isc do osrodka pomocy spolecznej po zasilek (nie wiem czy otrzymasz ale warto spobowac)
|
Tak,idź do Pupu po kursy i oferty pracy.
Ale na zasiłek to nie licz, bo trzeba mieć x lat przepracowanych. Dokładnie nie wiem ile,nie będę więc pisać. Rok?
---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------
Cytat:
Napisane przez muszynianka
A w salonach fryzjerskich jej nie zatrudnią na pół etatu chociaż...? Nie wiem bo nie moja branża, ale myślałam że te babki co tam siedzą i piłują to tak normalnie zatrudnione...
|
Pewnie,że zatrudnią, ale teraz jest kupa dziewczyn robiąca tipsy w domu po cenie i chyba lepiej na tym wychodzą,niż salony. Nie mówię o takich super salonach z renomą, bo w nich pewnie nie zatrudniają stylistki po kursie z Pup. Ale nie wiem, mogę się mylić, niech się wypowie jakaś tipsiara. Tym bardziej,że nawet nie wiemy, czy autorka ma zdolności manualne .
|