Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Kto od jutra ze mną na diecie kapuścianej? ;)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-07-18, 22:58   #1
amberlinka
Raczkowanie

Kto od jutra ze mną na diecie kapuścianej? ;)

Hejka Dziewczyny
Postanowiłam wziąść się w garść i od jutra aż przez 4 tygodnie będę na diecie kapuścianej. W pierwszych dwóch tygodniach będę przestrzegać diety tak, jak jest ułożona, a w trzecim i czwartym tygodniu dodam do śniadań pieczywo, płatki muesli, nabiał, ale na kolację pozostaną sałatki owocowe i warzywne Ponieważ są teraz upały, a ja jestem na dodatek semi-wegetarianką to w ogóle praktycznie nie jadam obiadów w ciągu dnia jakieś kromki, owoce, na obiady sałatki warzywne i śledzie zazwyczaj, ale pod koniec dnia obżeram się batonami i lodami no i trzeba coś z tym zrobić! Zupa kapuściana wg mnie jest b. dobra
Oto przepis....
Do litra wody dodajemy główkę poszatkowanej słodkiej kapusty i 2 pokrojone cebule. Mieszamy z małą puszką koncentratu pomidorowego. Dusimy razem pół godziny. Potem dodajemy jeszcze pokrojoną paprykę i seler naciowy pocięty na kawałki. Dolewamy 2 l wody, gotujemy kolejne pół godziny. Na końcu doprawiamy sokiem z cytryny lub bulionem warzywnym z kostki.

Jadłospis...
1 dzień - na śniadanie i kolację - same owoce (oprócz bananów i czereśni) w dowolnych ilościach, mogą być sałatki owocowe, soki, przeciery. świetne są melony, arbuzy, winogrona i jabłka.
2 dzień - na śniadanie i kolację - warzywa. Wszystkie (oprócz groszku, fasoli, kukurydzy, ziemniaków) i w każdej ilości. Polecane są surówki, ale mogą być to także warzywa gotowane i uduszone na parze.
3 dzień - na śniadanie i kolację - owoce lub warzywa.
4 dzień - na sniadanie i kolację - banany i mleko (do 8 bananów i do 2 l mleka).
5 i 6 dzień - na śniadanie i kolację - owoce. Tego dnia na obiad po za zupą zjadamy dodatkowo ok. 200 g ryby. Smażymy ją bez tłuszczu lub pieczemy w folii na grillu. Do ryby podajemy sałatkę warzywną lub surówkę.
7 dzień - na sniadanie i kolację - owoce. Tego dnia wolno nam zjeść dodatkowo 100 g ugotowanego na sypko ryżu. Można sobie zrobić deser z ryżu i owoców, ryż na ciepło z tartym jabłkiem. Możliwości jest wiele.

Ważne : jeśli dokuczy głód w każdej chwili możemy poratować się zupą. Znawcy twierdzą, że im więcej jej zjadamy, tym szybciej spada waga
Tradycyjnie wypijamy minimum 2 l wody dziennie.
Wiem, że to niezdrowe, że rozkładam to na 4 tygodnie, ale nie mam wyjścia muszę schudnąć 8 kg! Chcę wyglądać na plaży - SUPER! A nie, jak z deka zatłuszczona dziewczyna Buuuuzie Zachęcam do przyłączenia się Razem raźniej
P.S. Ja zaczynam juuż jutro!
amberlinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując