Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Kobiety mężczyzn mundurowych:) - część III
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-11-11, 18:11   #1198
pidzi
Raczkowanie

Dot.: Kobiety mężczyzn mundurowych:) - część III

Cytat:
Napisane przez libelle Pokaż wiadomość
W gazecie pisali o tym, że w pierwszej połowie przyszłego roku mają wprowadzić, że mundurowi nie będą już mieli L4 płatnego w 100% ale jak my 80 %. Z tym, że nie będzie to zabierane z każdej pensji tylko z trzynastki - przynajmniej tak to zrozumieliśmy, bo tak dosyć niejasno to napisali. Poza tym cała fura niekorzystnych zmian ad emerytury i przechodzenia wojskowych biur emerytalnych na ZUS, ale to ma trwać do 2040 roku a wszystko ma zacząć obowiązywać mundurowych którzy przyjdą do wojska od 2012r. Sporo było o policji, straży pożarnej i innych służbach, ale czytaliśmy tylko o wojskowych W sumie dobrze, że nas te zmiany ZUS-owe nie będą już dotyczyły
Mogłam Wam powiedzieć o tej gazecie
bo usłyszałam o tym w reklamie w radio i ja ją kupiłam - ale chyba mi wybaczycie

Kurka skleroza ze mnie straszna miałam Wam napisać co z dyrem...
No nie uwierzycie, ale baran podpisał mi wniosek co prawda usunął z niego zdanie, że zamierzam wrócić do pracy od 01.12. bo nie zamierza mi, z tego co mi na dzień dzisiejszy powiedział, przedłużać umowy. No cóż można się było tego spodziewać, bo jak mogłam po 7 latach pracy w firmie zajść w ciążę !! powinnam się wysterylizować i podpisać cyrograf na dozgonną darmową pracę ku czci przychodni i wzbogacania się starego pierdziela i jego rodzinki! Stary pierdzielony komuch.
dzięki za relację z gazety
co do szefa to bez komentarza nie wiem jak tak można... potem się każdy dziwi, że kobiety nie chcą mieć dzieci

Cytat:
Napisane przez Bambi19 Pokaż wiadomość
Powiem dziewczyny, ze ja np. lubie te babeczki gotowe Dr. Moze to kwestia gustu Ciemne mi smakuja Teraz jestem na etapie apetytu na takie nasze zwykłe placuszki czyli jableczniki, szarlotki i plesniaki
Libelle nie zazdroszcze, zmiany sa dobre, ale jak tak na 100% chcemy i mamy czas sie zastanowic, poszukac. Nie fair facet postepuje, jednak przykre jest to, ze nie jestes odosobnionym przypadkiem
Niby idziemy do przodu - XXI wiek itp., ale nadal mamy gorzej niz faceci, kobiety sa dyskryminowane. Zauwazcie moje drogie, ze statystyki pokazuja, iż kobiety zazwyczaj zarabiaja mniej, malo tego mniej z nas zajmuje stanowiska kierownicze, dyrektorskie etc. nie mowiac juz o tych korporacjach z wyzszej polki. Wydaje mi sie, ze jakos nie idziemy z tym do przodu. Przeciez nie mam prawa nasz potencjalny pracodawca zadac pytania o stan cywilny (nie jest to juz chyba wymagane), o to kiedy chcemy miec dzieci lub czy juz mamy, a jednak takie pytania padaja - żenada
Nie pozostaje ci nic innego niz szukanie czegos innego, wazne, ze teraz ci podbil, masz jeszcze troche czasu, a moze znajdziesz cos lepszego itp. Co nas nie zabije - to nas wzmocni (jak sie mowi)
nie mówię, że niedobre były te dr etkera ale jadłam lepsze
co do dyskryminacji kobiet to zgadzam się zupełnie, niby XXI wiek a nadal kobieta nie może spokojnie zajść w ciążę, poświęcić czas dziecku bo boi się że straci pracę... zupełna paranoja.

Edytowane przez pidzi
Czas edycji: 2010-11-11 o 18:12
pidzi jest offline Zgłoś do moderatora