2010-11-14, 13:13
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie, część XXIV :D
Cytat:
Napisane przez kocurzyca
No niestety z przystankami to i tu jest problem, bo zakaz palenia obowiązuje w tej budce, a jak ktoś da krok do przodu to teoretycznie nie jest w tym przystanku  . Tutaj jest to raczej zakaz palenia w pomieszczeniach niż w miejscach publicznych. Jest całkowity zakaz palenia we wszystkim co ma więcej niż jedną ścianę.
A odpowiedzialność ponosi właściciel miejsca w którym się pali. Czyli to w interesie np właściciela Pubu jest żeby wykopać kogoś kto ma zamiar palić. To samo z zakładami pracy. Niektóre firmy zrobiły wiatki pod ścianą na zewnątrz, także jak ktoś chce palić to na mróz musi iść (i dobrze, może jak im dupy zmarzną to przestaną palić), a w innych trzeba na deszcz, bo wiatek nie ma. A gdyby ktoś zapalił w zakładzie pracy to pracodawca jest odpowiedzialny, więc w pracodawcy interesie jest żeby wywęszyć  kto kopci w łazience (co w PL jest normą).
Uwielbiam tutejszy zakaz palenia.
Jak jadę do PL to strasznie ubolewan bo nie mogę isć do zadnej knajpy bo wszędzie siekiera wisi. Tylko w takiej pubo - pizzerri (kiedys miała świetny jazzowy klimacik, teraz już nie) nie wolno palić, więc zawsze tam chodzę ze znajomymi.
|
ja naszczescie chodze do pubow tam gdzie jest wydzielone miejsce dla niepalacych i naszczescie zadnego dymu tytoniiowego tam nie czuc, natosmiast najwieksza zgroza jest dla mnie dwor - typu przystanek autobusowy, ludzie idacy z papierosem w reku - normalnie koszmar
mama w domu palaca - ale wie ze w naszym pokoiku palic nie moze i ogranicza sie do kuchni przy otwartym oknie
w sumie rzuca juz palenie dosc dlugo - rzuci na jakis tydzien dwa i znowu do niego powraca ehh
Cytat:
Napisane przez kocurzyca
Nie wiem za co najpierw sie zabrać: robienie obiadu czy mycie włosów. Ale chyba najpierw pomaluję paznokcie 
|
ja jzu wyprasowalam ubrania + fartuch
w sumie obiad sie robi - pierski z przyprawa gyros, surowka, oraz frytki
wloski umyje jak pojde sie kąpać - około 18 - a do tego czasu bede miec chyba 24 h olej ze słodkich migdałów na wlosach
paznokcie u rak nie ruszam - mam odzywke ktora nparawde jeszcze sie niezle rzyma
ew. wieczorem wezme sie za stópki
|
|
|