2010-11-15, 08:52
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sprzęty AGD (lodówka, kuchenka, pralka, zmywarka,okap) - porady, opinie
Cytat:
Napisane przez ugaczaka
większa zmywarka wymaga większej ilości naczyń codziennego użytku - włożysz sporo kubków i talerzyków i widelczyków, ale czym potem jeść zanim puścisz tą zmywarkę?
|
Szczerze mówiąc to ja przy zakupie 45 musiałam zwiększyć zasoby posiadanych talerzy i sztućców (kubków miałam dużo). Wydaje mi się że bez względu na wymiar zmywarki, jej zakup wiąże się z zakupem podobnej ilości dodatkowych naczyń itp.
Cytat:
Napisane przez ugaczaka
Fakt, że teraz zdarza mi się sporo rzeczy większych myć ręcznie - jeden wielki garnek zajmuje niemal całą zmywarkę. Fakt jest też taki, że moja mama, która ma 60 cm tez myje ręcznie jak ma większy przepływ w kuchni (święta, imieniny) kiedy dużo rzeczy robi i zaraz potrzebuje tej miski znów. Nie da się tez ukryć, że są rzeczy, których do zmywarki po prostu się nie wkłada.
|
Przy większych pracach w kuchni faktycznie czasem myję ręcznie, ale nie ma rzeczy których bym nie wkładała do zmywarki. Na początku miałam wątpliwości odnośnie patelni, ale postanowiłam zaryzykować i wyszło że powłoka teflonowa niszczy się w tym samym tempie co przy myciu ręcznym.
|