Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Sprzęty AGD (lodówka, kuchenka, pralka, zmywarka,okap) - porady, opinie
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-11-15, 09:10   #900
ugaczaka
Przyczajenie

Dot.: Sprzęty AGD (lodówka, kuchenka, pralka, zmywarka,okap) - porady, opinie

też wkładam patelnie do zmywarki, raczej miałam na myśli plastiki - z nimi mam problem, bo widać po nich zniszczenie - kiepska jakość, niektóre szkła tez nie zniosą temperatury - pękłam sobie dzbanek już . Ostatnio czytałam w instrukcji od noży (sic! noże miały instrukcję :-D ), że myć ręcznie, bo w zmywarce się niszczą bardziej

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Jestem ciekawa czy któraś używa robota BOSCH Profi mixx

mi bardzo doskwiera brak łopatologicznej instrukcji co do czego się nadaje

może jakieś doświadczenia z robieniem w nim ciasta?

ja mam problem z ładnym ubiciem jajek i dodaniem do nich czegoś tak żeby sie wszystko porządnie połaczyło bez podnoszenia mieszadła szturchania miski - to też czasem nie wystarcza.

Ogólnie ciężko mi połączyć porządnie składniki stałe i płynne.

Nie wiem czy poprawnie montuję poszczególne elementy zwłaszcza te które mają pracowac z misą - mieszadła nie trą po ścianach misy, a w momencie kiedy domykam ramię do odpowiedniej pozycji to mam wrażenie że zaraz odłamie mi się ten kawałek plastkiku na misie odpowiedzialny za jej zablokowanie, czasem też mieszadło wadzi o misę i muszę trochę poruszyć je aby znalazło się w innej pozycji.

Na razie mam tylko to podstawowe wyposażenie, zastanawiam się czy dokupować kolejne elementy - może one umożliwią pełne wykorzystanie tego robota.

Wcześniej korzystałam tylko z malakserów (tak się u mnie w domu mówiło) - misa z nożami wśrodku i obok dzbanek na koktajl (jak w popularnej kasi). oczekwiałam, ze tu również ładnie wymieszam sernik ale na razie patenty z malaksera się nie sprawdzają.

Prosze o wszelkie uwagi
ugaczaka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując