2010-11-18, 18:10
|
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
przeczytałam wszystko co sie pojawiło od 11-stej ,ale piszecie dziewczyny  
Cytat:
Napisane przez Justine1988
Odnośnie czego napisałaś, że u Ciebie tez tak było???odnośnie wagi i wody w organiźmie???Jak Ty miałąś, bo nie rozumiem???
Ja ufam swojej lekarce i skoro mówi,że nie jest źle i że leżenie wystarczy to tak tez uważam..a moja córeczka ma się dobrze właśnie dzieki jej....błyskawicznie zareagowała na moje plamienia w 6 tygodniu poleżałam brałam duphaston i teraz jest dobrze... 
|
tak odnosnie tych objawów ,poniewaz mialam bardzo podobnie.wysokie cisnienie,musialam mierzyc 3x dziennie i zapisywac,bardzo tylam od ok 6 mcs przytylam drugie tyle co od poczatku ciazy ,czyli jak na 3trymest duzo za duzo ,puchłam strasznie co było przyczyna zatrzymywania sie wody w organizmie ,i kladli mnie na obserwacje do szpitala wlasnie z podejrzeniem gestozy ,na szczescie nie bylo zlych wynikow w moczu dlatego dotrwalam do terminu i z dzieckiem bylo wszystko dobrze.na pewno u ciebie tez tak jest ale lepiej byc czujnym ,ja wtedy malo wiedzialam na ten temat ,dopiero pozniej doczytalam ze to moga byc powazne objawy .wazne tez abys duzo odpoczywala i obserwuj czy opuchlizna na nogach sie zmniejsza kiedy jestes wypoczeta.
Cytat:
Napisane przez make_up_istka
U mnie "racuchy" się mówi na takie coś a la pączki, też drożdżowe, kładzione łyżką na głęboki tłuszcz (więc nie są płaskie, czasami wychodzą tylko śmieszne kształty) a potem nadziewane dżemem za pomocą strzykawki i posypywane cukrem pudrem.
To o czym pisze JeSuis to u nas po prostu mini naleśniczki z jabłkami 
|
u nas tez racuszki to takie drozdzowe paczki ,a z jabłkami poprostu placki.tak czy inaczej mam mega ochote i na racuchy i na placki,chyba na wieczor przygotuje bo az mi slinka cieknie ,takie przepisy podałyscie
Cytat:
Napisane przez mysiopez
apropo jedzenia: czy któraś z Was potrafi robić Pancakes? takie amerykańskie placki? one mi się tak podobają w filmach, a nigdy nie potrafiłam tego zrobić! może miałam zły przepis..  a w necie miliony i robić po kolei...;P zbankrutowałabym.
|
ja nie potrafie ale równiez mi smakuja ,czasami kupie gotowe bo w uk to ich przysmak ,wiec jest pelny wybór plus syrop klonowy
wydaje mi sie ze czasami mozna dostac takie gotowe ciasto do przygotowania w Lidlu
Dziewczyny a czy to ze szyjka sie skraca,jest miekka jakos mozna wyczuc ,sa jakies objawy ,czy tylko lekarz to sprawdza przez badanie dopochwowe?
Edytowane przez karinaaa
Czas edycji: 2010-11-18 o 18:17
|
|
|