2010-11-19, 19:53
|
|
Konto usunięte
|
Dot.: Koniec handlu odlewkami - Allegro
Cytat:
Napisane przez halcia211
no tak, ale przyznam szczerze że regulamin Allegro przejrzałam pobieżnie i nie znalazłam tam nic na temat zakazu sprzedaży odlewek a jak mi napisała pani z Allegro:
tego typu przedmioty naruszają postanowienia Regulaminu Allegro, a także polskiego prawa (wymóg dotyczący właściwego oznakowania produktów kosmetycznych).
>
> Nie są to oryginalne próbki i jak pisałam w poprzednim liście, forma ich sprzedaży budzi zastrzeżenia oraz daje możliwość wielu nadużyć.
To co, do oryginalnych próbek nie można nalać wody? Próbki można sprzedawać oficjalnie? Taka sprzedaż nie jest nadużyciem? Ja miałam odlewki właściwie oznakowane, to kiego czorta jeszcze im źle
|
halciu, myślę że pogrubione oznacza:
skład, pochodzenie itd.
bo takie są wymogi oznakowania produktów kosmetycznych, mamy to wszystko wypisane na kartonikach, czyli wszystkie informacje o produkcie, pojemność i nazwa to nie wszystko 
a wpis w regulaminie to ten dotyczący towarów o wątpliwej oryginalności: towary lub usługi oznaczone w sposób, który może wprowadzić klientów w błąd co do pochodzenia, ilości, jakości, składników, sposobu wykonania, przydatności, możliwości zastosowania, naprawy, konserwacji lub innych istotnych cech towarów albo usług.
oczywistym jest, że nie użyto słowa "odlewka".
|
|
|