2010-11-20, 16:08
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - zbiorczy cz.2
Cytat:
Napisane przez mel89
A ja bardzo ale to bardzo żałuję że w ogóle dałam się namówić na tabletki i zaczęłam je brać. Biorę Yaz, jestem przy drugim opakowaniu, w sierpniu było wszystko ok, II grupa cyto, a w październiku kiedy zaczęłam brać tabletki nagle szyjka się bardzo rozrosła uniemożliwiając współżycie, infekcja bakteryjna, duża nadżerka(!!!). Poza tym bóle głowe, wahania nastrojów, płaczę zwykle codziennie
no i na cholerę mi te tabletki?
czy po 2 miesiącach można odstawić? jestem na 99% przekonana że rozrost szyjki jest przez zmiany hormonalne, przynajmniej tak wyczytałam w ulotce w działaniach niepożądanych i masz Ci los... musiało mi się trafić ;(
|
Zaczęłaś brać tabletki w październiku, więc organizm pewnie jeszcze się do nich nie "przystosował". Sama to przechodziłam. Ciągle miałam wahania nastrojów, jakieś bóle, mdłości, chciało mi się płakać praktycznie bez powodu. Przeczekałam i jest dużo, dużo lepiej. Oczywiście nie namawiam Cię do brania tabletek za wszelką cenę. Po prostu przemyśl czy na pewno chcesz je odstawić już po dwóch miesiącach, bo jeśli za niedługi czas okaże się, że z jakichś względów powinnaś je brać (albo sama jednak się zdecydujesz) to wtedy narobisz niezłego bałaganu w organiźmie.
|