2010-11-20, 22:48
|
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: rodzice & pies :( uspic go?
Cytat:
Napisane przez paulinka1128
Od 6 lat mam psa, ktorego ardzo kocham.
Rodzice nigdy nie lubili zwierzat ale sie zgodzili bo jestem jedynaczka i czesto siedzialam sama w domu i nie mialam co robic. Na poczatku bylo ok ale od jakiegos roku jest coraz gorzej. Moja mama nienawidzi psa. Dzisiaj znowu sie o niego ze mna poklucila powiedziala, ze to bedzie swieto jak zdechnie, ze to najgorsze 6 lat jej zycia, ze wszystko smierdzi, ze pies klacze, ze jak chodzi to pazurami rysuje podloge itp. itd mozna by jeszcze dlugo pisac. Ja mojego psa kocham i dbam o niego ale teraz jestem juz dorosla i mam wiecej obowiazkow, studiuje i pracuje wiec czesto nie ma mnie dlugo w domu ale nie moge na to nic poradzic.
Nie mamuy nikogo z rodziny czy znajomych ktorzy by go przygarneli, do schroniska nie miala bym serca go oddac, obcych ludzi tez by bylo problem znalezc bo jest to duzy i energiczny pies a uspic chyba nie mozna zdrowego psa. Pewnie jak bym poszukala to bym znalazla ale nie umiala bym chyba pojsc i tak sie spytac czy mi uspia psa. Juz sama nie wiem co mam zrbic, sytuacja jest coraz gorsza, rozmowy nic nie daja a ja nie widze zadnego dobrego wyjscia z sytuacji 
|
Biorąc/kupując psa wzięłaś na siebie duży obowiązek. Obowiązek na kilkanaście lat. Wiedziałaś, że rodzice psa nie tolerują a jednak się zdecydowałaś. Teraz musisz podołać temu obowiązkowi. Rozumiem, że masz wiele zajęć, ale pies to jeden z nich. Nie możesz się po porostu go pozbyć, bo masz problem - musisz dać radę. Skoro jesteś już dorosła to niedługo zaczniesz wynajmować albo kupisz mieszkanie, więc pies będzie u Ciebie. Teraz Ty o niego powinnaś dbać.
|