Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 17
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-11-21, 22:32   #596
katkasiek
Rozeznanie

GG do katkasiek
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 17

Cytat:
Napisane przez asio90 Pokaż wiadomość
Ale naskrobałyście!
Prawie 2 godziny was czytałam...

Widzę, że panuje zagożała dyskusja na temat "Święta - co z dukaniem?"

Ja osobiście uważam, że torchę przesadzacie. Nie wiem kto konkretnie, bo nie zwracam uwagi na podpisy
Twierdzenie, że jeśli ktoś sobie planuje zrobić 'święto' w wigilie jest mijaniem się z celem, to dla mnie przesada.
Co jemy w wigilie?? RYBY, ja np. poprosiłam rodziców o pstrągi z piekarnika. Warzywka typu KAPUSTA KISZONA Z GRZYBAMI (a to można jeść przecież), barszcz 'na uśmiechu' , czyli na kostce rosołwej, a to też można jeść, pierogi co prawda są zabronione, no bo mąka w cieście. Ale czy zjedzenie 3 pierogów jest naprawde mijaniem się z celem? Jesz przede wszystkim dla farszu, tak? Można nawet to ciasto zostawić na boku tależa. Ciasta? Co za problem, żeby zrobić sernik Dukanowy? Jak całej rodzinie smakuje, to robić, robić! Makiełki? Makówki? No cóż, UWIELBIAM... ale w tym roku postaram się nie skuśić, no bo to sam mak, bakalie i bułka namoczona w mleku z miodem. Ale jak nie będę umiała się powstrzymać, to chociaż postaram się tylko spróbować, a nie zeżreć całą miskę

Więc podsumowując... Nie popadajmy w paranoje, kochane moje! Bo widzę, że niektórzy tutaj przeginają w jedną stronę, a inni w drugą.

Moja rada: Jeśli wiesz, że nie dasz rady nie grzeszyć w święta, no to postaraj się, żeby na stole były potrawy zmodyfikowane na tyle, by nie szkodziły tak bardzo twoim efektom dietowania. Zrób dukanowy sernik, nie jedz ciasta z pierogów, poproś, by było mało grochu w kapuście, nie smaż ryby na tłuszczu, tylko upiecz w piekarniku I BĘDZIE GITEZ!

Przynajmniej ja obrałam taką opcję, o!
A na 25 i 26 grudnia zaplanuj dzien proteinowy. Pierś z indyka z piekarnika, albo coś koło tego. Pysznie dla całej rodziny, a ty będziesz się trzymać diety.

: ehem:
klask i:Nic dodać, nic ująć.
Cytat:
Napisane przez asio90 Pokaż wiadomość
No, niestety, ale nie wszyscy mają taki komfort w domu, by zrobić wszystkie potrawy jak się chce.
U mnie podobnie, nie mam zamiaru zmuszać rodziny do jedzenia tego co ja. Przemycę napewno rybkę po grecku i serniczek, pewnie pokombinuję z sałatką na 1-2 dzień swiąt, ale co jak wyjdzie to inna bajka

Ja też świeżym kierowcą jestem, a przed świętami zamierzamy kupić auto i to ja będę jeździć, by się rozjeździć.
I powiem Wam, ze nie tęsknie za alkoholem.
Ale szczerze powiedziawszy, ja już w zyciu swoje wypiłam(jak to brzmi). Będąc nastolatką dałam nieźle w pióra....
Później mi przeszło. Wyszłam za mąż,urodziłam syna i jakoś mnie nie ciągło do alkoholu, od czasu do czasu piwo, może dwa, czasami winko
Aaa i finlandia zurawinowa z pepsi, oraz absolut gruszkowy ze sprite.

Ale to tak na urodzinach, imieninach itd
Drink, czasem dwa. I to koniec.
Zaś sie rozpisałam

The Hidden Wiki
katkasiek jest offline Zgłoś do moderatora