Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - POmeridiowe weteranki odchudzania
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-11-23, 09:49   #127
Faficzkowa
Wtajemniczenie

Dot.: POmeridiowe weteranki odchudzania

Cytat:
Napisane przez _Effa_ Pokaż wiadomość
Bywam tu
Dostaję powiadomienia na wp,więc nic mnie nie ominie
Nie wiem jak Inne,ale ja jestem uzależniona od jedzenia
Niczym alkoholik ,nie odpuszczę słodyczom,owocom,jedzonku w lodówce.
Podobno można to normalnie leczyć, bo takie uzależnienie istniej, to kwestia poradzenia sobie np z emocjami w inny sposób niż zajadanie, ale niestety w naszym kraju kuleje leczenie alkoholików a co dopiero osób takich jak my. Większość specjalistów w ogóle nie wiedzie o czym mówi.

Tak na prawdę oprócz dietetyków, którzy z mojego doświadczenia nie są najlepsi bo dają wszystkim diety na jedno kopyto, nie dostosowując ich do indywidualnych potrzeb i upodobań, to nie mamy gdzie zgłosić się po pomoc ;( bo wszyscy mówią jedz mniej...

Cytat:
Napisane przez luuka Pokaż wiadomość
Byłam już u lekarza kilka razy i zawsze słyszę to samo mniej jeść.
Mam 155cm wzrostu więc jestem malutka i ważę 70kg, może nie wygląda to najgorzej jak się pisze, ale ja mam drobniuteńkie kości i przy takiej wadze wyglądam na wieloryba. 2 miesiące temu ważyłam 65kg.
no bo faktycznie za mało ważysz ja jestem wyższa od Ciebie niecałe 10cm i ważę 15kg więcej... niestety operacje są dla osób o BMI powyżej 40 lub 35 z chorobami towarzyszącymi.
Ciekawa jestem konsultacji z takim lekarzem, który zajmuje się tymi operacjami tylko, niestety nie mam od kogo dostać skierowania, mój diabetolog, który skierował na taką operację moją mamę, odmówił mi skierowania, bo jak to stwierdził "nie poleca bo jest dużo powikłań" moja reakcja była natychmiastowa "a z otyłości nie ma powikłań?" no ale niestety i tak skierowania nie dostałam, NAWET na konsultacje. Zawsze mogłabym iść prywatnie, ale nie stać mnie na operację za 15 tys.
już nawet kombinowałam, na konsultacje pójdę prywatnie, a potem (nie wiem jak) załatwię skierowanie oficjalnie na NFZ tylko, że niestety potem NFZ mógłby odmówić... eh szkoda że nie ma trochę lepszych leków od meridii (bo później nawet ona nie działała)
eh można by o tym książkę pisać.

Edytowane przez Faficzkowa
Czas edycji: 2010-11-23 o 09:52
Faficzkowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując