2010-11-23, 14:24
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Filologia polska
Cytat:
Napisane przez alkaaa00
Cześć  Mam do was pytanie z innej beczki , mam nadzieje ze mnie nie zlinczujecie 
No więc, co was skusiło żeby iść na filologię ; > ? ?
Ja kończę teraz liceum i w przyszłym roku właśnie na ten kierunek chce iść bo moim marzeniem od takiego małego dzieciaczka jest praca jako nauczycielka j.polskiego. Wokół tylko słyszę "mało przyszłościowy kierunek' bla bla bla
Studiuje któraś z was na dwóch specjalizacjach ? ;>Da sie to pogodzić ?
|
u nas zabronili w tym roku już podwójnych specjalizacji; moim zdaniem to kosmiczna strata czasu.
Cytat:
Napisane przez Zuza229
ja studiuje filologię jako drugi kierunek. a poszłam bo chciałam. i mi sie podoba strasznie  a mało przyszłościowy to hmm jak ktoś jest zaradny to sobie poradzi 
|

ja też w końcu, po 3 latach myślenia o polonistyce poszłam na coś innego, traktuję ją jako pożyteczny suplement do moich 2 studiów. polecam wam dziewczyny polonistykę jako odniesienie do... tłumaczeń jest się dużo bardziej świadomym językowo niż ludzie tylko po filologii obcej 
Staropolka - u nas byla najpierw wypowiedz na temat pracy rocznej, pozniej pytania do lektur, pozniej 2 pytania dowolne ja to chyba zdałam dlatego, że prof. nie chciał nikogo uwalić.... 2 pierwsze części zaliczyłam, a na jego pytania o ludzi z epoki nic
Czas edycji: 2010-11-23 o 14:25
|
|
|