Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - BEZROBOTNI łączmy się część 2
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-11-25, 10:37   #66
syllvie2002
Przyczajenie

Dot.: BEZROBOTNI łączmy się część 2

Cytat:
Napisane przez Magda9876 Pokaż wiadomość
A ja znam takie osoby, które zapłaciły i to niemało (prywatne wizyty u psychologów, psychiatrów). Jak jakiś specjalista ma renomę to ludzie do niego chodzą nawet za pieniądze. Ale fakt większość tych co poszli "znam" internetowo. W realu to np. moja mama i jej koleżanki z terapii też z raz lub dwa razy były prywatnie i płaciły za gadanie o problemach.
No wlasnie Magda, tylko sie zastanawiam czy tych osob wystarczyloby na przetrwanie. Rozmawialam kiedys z kolezanka powiedziala mi, ze teraz taka wlasnie mmoda i jej kolezanki chodza. No ale widzisz, tez nie dziwie sie podejsciu osob, ktorym szkoda kasy.Bardzo chcialabym zaczac, ale przeraza mnie wlasnie to nasze polskie narzekanie, ze i tak do wszystkich na wszystko narzekamy. Tak jak dziewczyny pisza, gadac za pieniadze - bez sensu. tylko szkoda, bo czesto nie chodzi o sama psychoterapie, czesto mozna komus uratowac zycie, przez znalezienie wew. motywacji i pomoc w osiaganiu celow, z czym wiele kobiet np. po rozwodzie, ktore zajmowaly sie domem ma wielki problem. Bo oprocz depresji maja problem ze znalezieniem pracy. Wiem, ze aktywizacja kobiet w PUP jest organizowane, ale tak naprawde sama wiem, to nie to samo co miec kompleksowa pomoc 1 na 1.
No coz bede myslec dalej. Moze cos innego wpadnie mi do glowy.
Wogole, to po powrocie zalamalam sie tym mistrzowskim narzekaniem na wszystko. Samej mi ciezko, bo tez tej cholernej pracy znalezc nie moge juz baaaaaaaardzo dlugo, ale nie przezucam narzekalstwa na wszystko inne. Powiem jeszcze, ze np. Brazylia jest krajem gdzie jest straszna bieda, mam kolezanki brazylijki, ktore wrocily ze Stanow do swojego kraju, a co z nimi rozmawiam to sa zadowolone i usmiechniete. Zawsze mi mowily, ze nie jest u nich za ciekawie, ale ludzka mentalnosc jest do pozazdroszczenia, ludzie po prostu sa szczesliwi z natury- moze przez to, ze u nich przynajmniej pogoda zawsze dopisuje )
syllvie2002 jest offline Zgłoś do moderatora