2010-11-25, 10:52
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Trądzik czy gronkowiec?
A ja jak byłam u dermatologa (u tej niekompetentnej babki) to kazała mi myć twarz właśnie w/w pianką Iwostinu (z której jestem naprawdę zadowolona) i pod makijaż nakładać emulsję matującą Iwostinu - w związku z tym wysłałam tatę do apteki (ja nie mogłam jakoś) no i powiedział babce w aptece, a ona powiedziała, że akurat tej emulsji matującej nie ma, ale może dać krem o takim samym działaniu z tym, że oparty na wodzie Sopockiej (właśnie ta seria AA), a nie tak jak w przypadku Iwostinu wody z Iwonicza-Zdrój. No i tak to właśnie wyszło . Tak trafiłam na tę serię . Zresztą ta babka mówiła, że sama miała trądzik i, że też używała tych kremów. Wspomniała też o jakiś toniku ze srebrem, który podobno również dobrze działa na cerę trądzikową i na przebarwienia.
Podobno jest drogi, ale skuteczny. Mam ochotę go kupić, ale póki co wstrzymam się do wizyty u dermatologa .
Z koli kiedyś koleś w aptece polecił mi żel do mycia twarzy "Tołpa" - ten z serii tłusta strefa T czy jakoś tak - również mi odpowiadał .
|
|
|