2010-11-28, 20:27
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Praca w salonie gier(automaty)
Hej Wypadało by odpowiedzieć na wasze pytania.
Co do tematu, niestety wasza pomoc się nie przydała, bo ja pisałam o tym dawno temu i już jest po zawodach. Takiej pracy nikomu nie życzę.
Nie wiem, czy mogę napisać o co chodzi, ale pracowała 4 dni taaak dokładnie tyle dla firmy Estrada Polska w Lubartowie (trudno najwyżej mnie zbanują) . Zatrudniono mnie po rozmowie kwalifikacyjnej. Na tej rozmowie zapomniałam powiedzieć, że mam orzeczenie 3 grupa niepełnosprawności. Większość was się orientuje, że takim papierkiem można sobie tyłek wytrzeć. Nigdzie mi nie robiono z tego problemów, nie mam ograniczeń co do pracy. Nie zapytali o stan zdrowia, wysłali mnie na badania i lekarz mi bez badania wystawił zdolność. Mam problem z lewym uchem-lekkie szumy. Podczas pracy wygadałam się przed współpracownica i ona mnie "podkablowała". Nie chciałam tego zataić, ale tak wyszło ... Kierowniczka zwyzywała mnie od mungołów, debili, głuchmelców i kłamców. Nie dawała mi dojść do słowa. Powiedziała, że chciałam ich okłamać. 3 dni z nimi walczyłam, byłam u prawnika. Nie pozwolili mi odejść bez skutków, chcieli mnie zniszczyć psychicznie, żebym porzuciła pracę i dostała dyscyplinarkę . nie poddałam się w walce. Atmosfera była wstrętna. Pracowałam 2 dni bez problemów i dwa dni na wypowiedzeniu, znalazłam prawo, które mnie ochroniło przez dyscyplinarką. Byłam nękana psychicznie i to nie przez klientów, a przez personel. Twierdzono, że klienci się skarżą , że jestem głucha itd. a to nie prawda. Czuje się oszukana, dzieki bogu, że udało mi się odejść, bo nie wiem co by było dalej. Nigdy nie podejmę się takiej pracy i nikomu nie życzę. Pracujesz w wigilie do 18, w sylwestra do 20 w szczepana i poniedziałek wielkanocny po 12 godzin. Za 1500 zł. Może wypłata spora, ale co to za życie. Teraz nie mam pracy i wolę być wyzyskiwana w supermarkecie niż zarabiać kokosy w wylęgarni kompleksów. NIE polecam 
Dodam, że obiekt nie jest monitorowany i większość takich salonów nie jest, nawet ochrony nie ma, wychodzimy około 1 w nocy same i nie wiadomo kto na nas czeka...
Edytowane przez Sztynka
Czas edycji: 2010-11-28 o 20:29
|
|
|