Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Prawko- mam już dość!!!!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-12-02, 10:35   #121
19agusia91
Zakorzenienie

Dot.: Prawko- mam już dość!!!!

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość

Chciałam w tym wątku napisać jeszcze jedną rzecz: dużo piszecie o 'złośliwych egzaminatorach' etc. Taaak, nieraz słyszałam historie pt. 'przecież ja świetnie jechałem, a on był złośliwy i mnie oblał za to, że nie włączyłem raz kierunkowskazu' i tym podobne historie. Tylko dziwnym trafem te osoby zawsze jakoś zapominają wspomnieć np. o niezatrzymaniu się przed zieloną strzałką itd itd.
Egzaminator może być sobie złośliwy, ale jeśli jedziemy zgodnie z przepisami, to NIE może nas oblać, nie ma takiej możliwości, bo musi trzymać się przepisow.
A jeżeli ktoś uważa, że zrobił wszystko dobrze, a oblał, bo 'egzaminator był złośliwy / upierdliwy etc', to dlaczego ci ludzie nie składają odwołań? WORD sobie wtedy obejrzy nagranie i będzie wiadomo, czy egzaminator postąpił słusznie, czy nie. Dziwne, że jakoś tych odwołań od wyniku egzaminu jest naprawdę mało,a już słuszne odwołania, to dosłownie jednostki

Mój egzaminator był złośliwym, nieprzyjemnym gburem. I co z tego? Nic nie poradzę na to, że takim właśnie jest człowiekiem, ale jakoś to nie miało wpływu na wynik mojego egzaminu.
Trafiłam raz na egzaminatora, który po 3 minutach po wyjeździe z ośrodka już miał do mnie pretensje, "Pani nie umie sprzęgła naciskać!" O ile po wyjeździe z placu się uspokoiłam i stwierdziłam,ze muszę być po prostu na maksa skupiona, to słysząc przez cały (prawie godzinę jeździłam) egzamin, że nie podoba się panu jak naciskam sprzęgło wiedziałam,że na pewno zrobię jakiś błąd. Po tych jego uwagach zaczęłam się stresować, tak naprawdę do dziś nie wiem o co mu chodziło, sam nie umiał mi tego wytłumaczyć. Poza tym ciągle też słyszałam,że jeżdżę za wolno. Padał deszcz, dostosowałam prędkość do warunków panujących na drodze. Na karcie egzaminacyjnej przy tej rubryczce dotyczącej prędkości nie miałam zaznaczonego żadnego negatywa. Oblałam słusznie, mój błąd przy zawracaniu, ale miałam tez na karcie zaznaczone negatywy przy "technika obsługi pojazdu". Zdaję sobie sprawę, że egzaminator nie jest od tego, żeby mnie głaskać po głowie i być super miłym, ale ciągłe uwagi, śmianie się z kursanta (?!) naprawdę potrafią spowodować, ze człowiek robi błędy mimo, że wie jak ma jeździć. U mnie na egzaminie jest też stres, bo wiem,że każdy egzamin kosztuje, dla mnie to sporo pieniędzy i nie jest ot tak, że hop siup i mam nowe 112 zł. Jakąś tam presję czuję.
Cytat:
Napisane przez wyszukiwarka Pokaż wiadomość

No dobrze, posłużę się więc kolejną sytuacją koleżanki.
Wylosowała :sprawdzenie poziomu oleju (czy jakoś tak). Otworzyła więc maskę,wskazała palcem bagnet oleju i w tym momencie dostała ochrzan od egzaminatora,że nie położyła ręki na bagnecie kiedy go wskazywała Rozpoczęła jazdę po łuku. Od chwili uruchomienia silnika i pierwszego ruszenia zgasł jej samochód,a przecież kursant ma prawo popełnić 2 błędy. Usmiechnięty egzaminator otworzył jej drzwi i powiedział : egzamin negatywny. Koleżanka:"Już?" na co egzaminator :"A co tu Pani chciała jeszcze robić?"
szkoda, że się nie odwołała
Cytat:
Napisane przez jomic Pokaż wiadomość
4. szkoda że pieniądze mają tak wielkie znaczenie tutaj. JA wydałam jakies 50% więcej niż planowałam (przez moje wielkie chęci jeżdżenia, jeżdżenia, jeżdżenia)
też już wydałam na to więcej monet niz myślałam, część pieniędzy to były moje odłożone pieniądze, teraz rodzice mi pomagają. Uczę się i nie pracuję, może gdyby to były moje pieniądze mniej martwiłabym się, ze znów muszę wydać stówkę, w końcu nic nie stałoby się, gdybym musiała zrezygnować z czegoś dla siebie, typu nowe buty itp.

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Autorko, nie pozostaje Ci nic innego jak ćwiczyć, ćwiczyć , ćwiczyć, obyć się za kółkiem, jeździć, upewnić się na 100%, że potrafisz (skoro instruktorzy tak mówią).
Im dłużej człowiek jeździ tym lepiej się czuję za kierownicą, różne sa sytuacje na drogach , trudniej dać się zaskoczyc na egzaminie.
Hula Hop
440/5000 minut

Edytowane przez 19agusia91
Czas edycji: 2010-12-02 o 10:31
19agusia91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując