2010-12-03, 15:21
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: BOŻE NARODZENIE poza krajem - 'snow is falling...'
O, no to wspaniałe plany, oby się udały! Wszystkiego najlepszego!
Cytat:
Napisane przez kina
Ja zawsze spedzam swieta w Polskiej tradycji,pomimo,ze to juz 6 swieta poza krajem .przeciez to nie chodzi o miejsce w ktorym sie znajdujemy...tylko o to jak je spedzimy i sami przygotujemy.Wiadomo,ze nigdy nie bedzie tak jak w Polsce,poniewaz ciezko sprowadzic cala rodzine,rodzinny dom itd,ale mozna sie postarac i zaaranzowac polska tradycyjna wigilie z pasterka i swietowac.Dlatego zawswze sama pieke ciasto ,gotuje wszystko,zeby w domu pachnialo swietami,choinke ubieram przed samymi swietami i trzymam do lutego (a nie tak jak amerykanie juz po thanksgiving dekoruja domy i choinki i rozbieraja zaraz po swietach).jedyna tradycja zaczerpnieta od amerykanow to : duuuuuzo prezentow pod choinka,ktore lubie dostawac,a jeszce fajniej jest obdarowywac 
|
Oczywiście, że liczy się atmosfera, a nie gdzie jesteśmy, pewnie. 
Generalnie rzecz biorąc, dajecie sobie dziewczyny nieźle radę! Ale Święta tak zagranicą chyba ciężko zorganizować z rodzinką, tak mi się wydaje. Bo przecież po rodzinę trzeba wyjechać np, ugościć i w ogóle.
|
|