Dot.: Kolorowe soczewki kontaktowe, wątek zbiorczy
Witam. To mój pierwszy post, i niestety, trochę ponarzekam, ale musiałam się komuś wyżalić... Kilka dni temu kupiłam na allegro soczewki Discon 3 tonowe, blue. Czekałam na nie jak na igłach, aż w końcu przyszły. Gdy tylko je otworzyłam, coś mi się nie spodobało... Założyłam je, i po prostu się załamałam.
A więc ostrzegam tych, którzy mają w planach zakup Discon'ów:
1. Miały być niebieskie (przynajmniej na allegro były takie zdjęcia), a na oku bardziej widać ten żółty kolor, niż niebieski, a z daleka wygląda jakbym miała zielony.
2. Są dość duże. Na zdjęciu można zauwarzyć mój naturalny zarys oka, a jak otwieram szerzej oczy, to wygląda to dosyć komicznie. Już nie wspomnę, że widać mój naturalny kolor...
3. Cały czas widzę za mgłą. Ciągle trę oczy, bo po prostu nie mogę tego wytrzymać.
4. Na jedno oko widzę tak, jakbym miała zerówkę. Czasem tylko widzę jak powinnam, ale tylko do czasu jak ruszę okiem, czy mrugnę.
5. Są strasznie twarde. Jak przesuwała je w dół by je zdjąć, to za nic nie chciały się zgiąć. Tak się trzymały, że aż wbijaly się w dół oka. Nawet dwoma palcami nie dałam rady ich zdjąć. Dopiero kiedy podhaczyłam paznokciem soczewkę jakoś udało mi się je zdjąć...
Tak więc prawie 50 zł wyrzucone w błoto... Szkoda, bo zawsze chciałam mieć taki czysty, niebiesi kolor oczu. Może kiedyś zdecyduję się kupno kolorowych soczewek, ale tym razem upewnię się jakie są opinie innych osób.
Sylfa świetny kolorek, a przede wszystkim efekt. Nosisz je na codzień, czy tylko od czasu do czasu?
|