2010-12-03, 18:29
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Cytat:
Napisane przez Magiczna Konstelacja
Co do skracajacej sie szyjki, to ja wlasciwie specjalnie objawow nie mialam, jakis boli czy czegos, za to mialam wrazenie ze cos mi sie dzieje z pecherzem, mialam uczucie stalego parcia na pecherz, wiec myslalam, ze mam jakies zapalenie czy cos, a po zalozeniu pessara juz takiego uczucia nie mam. Takze roznie to bywa.
Natomiast mam teraz dylemat, bo (jak juz pisalam ale w skrocie przypomne) wyszlo mi w usg, ze mam za male dzieciatko jak na 31 tydzien ciazy (srednie pomiary wyszly na 28.5 tc) i lozysko 3 stopnia i kaza mi czekac do 14 grudnia na usg i zobaczyc czy rosnie, jesli nie to szpital i byc moze wczesniejsze rozwiazanie. I teraz nie wiem co robic, bo co jesli lozysko nie jest w stanie malego dozywiac czy dotleniac... Moze lepiej by bylo od razu pojsc do szpitala? Co byscie zrobily? Wczoraj bylam u 2 lekarza i tez powiedzial, ze mozna zaczekac do 14 grudnia, robil sam pomiary i wychodzily na 30,31 tydzien a jestem teraz w 32, z tymze on nie jest specjalista od usg ciazowego, powiedzial, ze mierzyl, zeby mnie uspokoic. Nie wiem co mam o tym wszystkim myslec 
|
ja bym poczekał, zobaczysz ile dzidziuś przybierze na wadze przez ten czas. Mi też oststnio z tym łożyskiem powiedziała że II/III i też się wystraszyłam ale przez 3 tyg mały przybrał 450 więc jest ok. (choć lekarka twierdzi że mała dzidzia będzie, ale waga jak najbardziej w normie) na następnej wizycie też mi zrobi KTG żeby zobaczyć czy dalej ok. Ja na twoim miejscu może bym się umówiła gdzieś na KTG jesli sie tak bardzo strsujesz a jak wyjdzie ok to czekaj spokojnie
Cytat:
Napisane przez make_up_istka
Przez chwilę poczułam się słabo, musiałam usiąść, bo tak jakbym odpływała, ale po chwili przeszło... Zjadłam własnie jakoś tę owsiankę ale nic się nie zmieniło. Plecy coraz mocniej bolą 
|
mi się tak zrobiło 3 razy przez ciąże, gorąco zalewanie potem, jakaś mgła przed oczami i zaje...ste przytłumienie, cała się trzęsłam tak że musiałam się połozyć i dziwne ale za każdym razem musiałam iść za chwile do toalety (ale ja tak miałam ok 5 -6 miesiąca) nie wiem od czego być może coś od żołądka, ale na szczęście już mineło. Może towbie coś faktycznie ucisneło nerw jakiś.
|
|
|