Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz.IV
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-12-03, 18:29   #143
e_rosa
Raczkowanie

Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz

Cytat:
Napisane przez Magiczna Konstelacja Pokaż wiadomość
Co do skracajacej sie szyjki, to ja wlasciwie specjalnie objawow nie mialam, jakis boli czy czegos, za to mialam wrazenie ze cos mi sie dzieje z pecherzem, mialam uczucie stalego parcia na pecherz, wiec myslalam, ze mam jakies zapalenie czy cos, a po zalozeniu pessara juz takiego uczucia nie mam. Takze roznie to bywa.

Natomiast mam teraz dylemat, bo (jak juz pisalam ale w skrocie przypomne) wyszlo mi w usg, ze mam za male dzieciatko jak na 31 tydzien ciazy (srednie pomiary wyszly na 28.5 tc) i lozysko 3 stopnia i kaza mi czekac do 14 grudnia na usg i zobaczyc czy rosnie, jesli nie to szpital i byc moze wczesniejsze rozwiazanie. I teraz nie wiem co robic, bo co jesli lozysko nie jest w stanie malego dozywiac czy dotleniac... Moze lepiej by bylo od razu pojsc do szpitala? Co byscie zrobily? Wczoraj bylam u 2 lekarza i tez powiedzial, ze mozna zaczekac do 14 grudnia, robil sam pomiary i wychodzily na 30,31 tydzien a jestem teraz w 32, z tymze on nie jest specjalista od usg ciazowego, powiedzial, ze mierzyl, zeby mnie uspokoic. Nie wiem co mam o tym wszystkim myslec
ja bym poczekał, zobaczysz ile dzidziuś przybierze na wadze przez ten czas. Mi też oststnio z tym łożyskiem powiedziała że II/III i też się wystraszyłam ale przez 3 tyg mały przybrał 450 więc jest ok. (choć lekarka twierdzi że mała dzidzia będzie, ale waga jak najbardziej w normie) na następnej wizycie też mi zrobi KTG żeby zobaczyć czy dalej ok. Ja na twoim miejscu może bym się umówiła gdzieś na KTG jesli sie tak bardzo strsujesz a jak wyjdzie ok to czekaj spokojnie

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
Przez chwilę poczułam się słabo, musiałam usiąść, bo tak jakbym odpływała, ale po chwili przeszło... Zjadłam własnie jakoś tę owsiankę ale nic się nie zmieniło. Plecy coraz mocniej bolą
mi się tak zrobiło 3 razy przez ciąże, gorąco zalewanie potem, jakaś mgła przed oczami i zaje...ste przytłumienie, cała się trzęsłam tak że musiałam się połozyć i dziwne ale za każdym razem musiałam iść za chwile do toalety (ale ja tak miałam ok 5 -6 miesiąca) nie wiem od czego być może coś od żołądka, ale na szczęście już mineło. Może towbie coś faktycznie ucisneło nerw jakiś.
e_rosa jest offline Zgłoś do moderatora