Dot.: Wakacje - Kraków, okolice, góry
Wróciłam z tamtych stron w zeszłym tygodniu. W Krakowie nocowałam w schronisku PTSM na Grochowej (nocleg: dzieci 17 złotych, dorośli chyba 25, masz do dyspozycji kuchnię z naczyniami,prysznice, przyzwoity standard: oprócz Wawwelu polecam gdy będzie już bardzo gorąco Ogód Botaniczny UJ, dzieciom bardzo się podobało, szczególnie szklarnie z egzotycznymi roślinami. W górach nocowałam w Małym Cichym, cudonej wioseczce niedaleko Poronina, za nocleg płaciłam 15 złotych od osoby, miałam łazienkę i mogłam korzystać z kuchni dla gości (ofertę znalazłąm w internecie,Małe Ciche 68), "moja" góralka nieźle orientowała się w górskich szlakach, co nie jest takie oczywiste wśród górali. Polecam racxzej Dolinę Chochołowską, gdyż Kościeliska jest "zawalona" turystami, w Chochołowskiej warto kawałek (np. ten asfaltowy) podjechać rowerami (5zł.) lub ciuchcią (4 zł.) potem przejść się, dzieciom w schronisku można kupić i poprosić o wypisanie dyplomu pokonania trasy do schroniska (trochę się idzie), moje były z dyplomu bardzo dumne .Pozdraiwam i życzę udanego wypoczynku, bo ja wróciłam baaardzo zadowolona.
|