Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Katolicka propaganda w publicznej przychodni
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-12-03, 21:40   #9
cava
Zakorzenienie

Dot.: Katolicka propaganda w publicznej przychodni

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
wybacz cavo że śmiem zadać pytanie i rozpocząć dyskusję na forum
Wybaczam, ale czasami naprawdę powinnaś pomyśleć chwilę, zanim tryśniesz oburzeniem.
tak jak ty masz prawo dyskutować na forum ze Ci się nie podobają poglądy ugrupowań przeciwaborcyjnych itp. , tak oni mogą prowadzić dialog społeczny za pomocą ulotek.
Nikt nikomu nie nakazuje postępować jak ulotka głosi, ale przekonywać do swoich poglądów można o ile nie stoją w sprzeczności z prawem.

Już mieliśmy ustrój w którym poglądy inne od jedyniesłusznych były złe a za ulotki się siedziało w więzieniu albo zatłukiwali ludzi pałami na śmierć. Ja to pamiętam, było o wiele mniej miło niż teraz i nic mnie tak nie wnerwia jak młode osoby nie rozumiejące idei wolności słowa i optujące za jej ukróceniem "bo się poglądy innych nie podobają".

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Cytat:
Napisane przez whatIthink Pokaż wiadomość
Z drugiej strony gdyby tam leżały ulotki uświadamiające kobietom, że mają prawo do aborcji w pewnych określonych przypadkach to wydaje mi się, że by szybko jakoś zniknęły albo ludzie by się zaczęli oburzać...
część by była oburzona, część nie, a reszta nie miałaby zdania- czyli byłoby tak samo jak z każdymi innymi ulotkami.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując