|
Dot.: Katolicka propaganda w publicznej przychodni
Cytat:
Napisane przez muszynianka
wybacz cavo że śmiem zadać pytanie i rozpocząć dyskusję na forum ![:]](//static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
|
Wybaczam , ale czasami naprawdę powinnaś pomyśleć chwilę, zanim tryśniesz oburzeniem.
tak jak ty masz prawo dyskutować na forum ze Ci się nie podobają poglądy ugrupowań przeciwaborcyjnych itp. , tak oni mogą prowadzić dialog społeczny za pomocą ulotek.
Nikt nikomu nie nakazuje postępować jak ulotka głosi, ale przekonywać do swoich poglądów można o ile nie stoją w sprzeczności z prawem.
Już mieliśmy ustrój w którym poglądy inne od jedyniesłusznych były złe a za ulotki się siedziało w więzieniu albo zatłukiwali ludzi pałami na śmierć. Ja to pamiętam, było o wiele mniej miło niż teraz i nic mnie tak nie wnerwia jak młode osoby nie rozumiejące idei wolności słowa i optujące za jej ukróceniem "bo się poglądy innych nie podobają".
---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------
Cytat:
Napisane przez whatIthink
Z drugiej strony gdyby tam leżały ulotki uświadamiające kobietom, że mają prawo do aborcji w pewnych określonych przypadkach to wydaje mi się, że by szybko jakoś zniknęły albo ludzie by się zaczęli oburzać...
|
część by była oburzona, część nie, a reszta nie miałaby zdania- czyli byłoby tak samo jak z każdymi innymi ulotkami.
|