Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ocena pielęgnacji początkujących z filtrami, kwasami i generalnie biochemią
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-12-04, 16:17   #3805
pokrzywa
Zadomowienie

Dot.: Ocena pielęgnacji początkujących z filtrami, kwasami i generalnie biochemią

dziewczyny poprosze was o ocene mojej pielegnacji, ktora dzieki wam wizazankom sobie ustalilam. ( od dawien dawna jest to niezmieniona pielegnacja nowosc to triacneal od 1,5 mca)
Rano
1 żel do mycia twarzy olay skin comfort (https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...cia-twarzy.htm)
2 serum flavo c 15 z bu
3 a) gdy zostaje w domu- redermic dla cery suchej b) gdy wychodze avene hydrance optimale legere spf 20
4 podkład estee lauder double wear spf 10
5 puder bambusowy z bu
oraz belissa hydro
Wieczorem
1 żel do mycia twarzy olay skin comfort - demakijaż
2 hydrolat oczarowy z bu lub tonik kojący LRP physiologique
3 ystheal + a od 1,5 miesiąca triacneal. (czasami używam to a czasami to)

moja cera jest mieszana/normalna bez niedoskonałości. po triacneal sięgnęłam pełna obaw ponieważ wszelkie próby stosowania wysokich filtrów kończyły się u mnie katastrofą. narazie jestem zadowolona z spf 20 avenki. martwi mnie tylko że po nałożeniu podkładu tego filtru już na mojej buzi może nie być....
od jakiegoś czasu obserwuję u siebie wzmożone przetłuszczanie się cery. bez bibułek matujących się nie obejdzie. podejrzewam że to na skutek przesuszenia cery triacnealem. (ale nie czuję ściągnięcia , pieczenia )
ale- nie wiem czy ten krem na mnie działa- nie zaobserwowałam żadnego wysypu żadnego łuszczenia... nic.
lepszy peeling miałam po filtrach- wtedy to mi skóra odpadała...

dlaczego moja cera zaczęła się świecić? przecież triacneal zapobiega takim efektom a u mnie jest odwrotnie... musze 2, 3 razy dziennie użyć bibułek- szczególnie w tej sferze koło nosa i po bokach ust. a krosty czy zaskórniki się nie pojawiają. czy to możliwe że teraz dopiero cera zaczyna się oczyszczac? (wydawało mi się że nigdy nie miałam zanieczyszczonej cery)
podejrzewam ''nieuzewnętrznione'' przesuszenie cery i zamówiłam sobie te maseczke---> https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...hydratant.html, którą zamierzałam stosować raz w tyg na noc, ale co się okazało ma na drugim miejscu paraffinum liquidum (nie sprawdziłam wcześniej) i boję się jej użyć bo mam wieeeelką skłonność do zapychania. momentalnie po nocy dostaję krost po takim specyfiku
czy to możliwe ze diacneal powoduje przetłuszczanie cery? (uzywam go przeciwzmarszczkowo)

Edytowane przez pokrzywa
Czas edycji: 2010-12-04 o 16:30
pokrzywa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując