Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV 2010r.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-12-05, 20:21   #1844
ania p
Zakorzenienie

Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
tylkooliwka... u nas było uczulenie na buźce starszne na pomidory.
musiałam kilka dni natłuszczać.. np. dobry jest Atoperal Baby.. krem.. ale ok 25-30 zł

zeszło po ok 3-4 dniach.. wiec z ta eliminajca troszke ci zejdzie .. kazdy produkt musisz sparwdzić..w sumie nie kazdy tylko te w ostatnim czasie nowe i prawdopodobnie uczulajace.. bo jabłka jak ania pisze raczej odpadaja...
teraz musz odstawic nowe.. i dania proste podawac marchew pietruszka seler i np. piers z kurczaka ewent. ryż... to podstawa poczekac jak zejdzie z buźki i wtedy wprowadzac nowy i tak tez poczekac 2-3 dni czy cos nie wyjdzie..

tak robiły moje kolezanki moze ty to wiesz.. ale napisałm

SPEŁNIŁAM OBOWIĄZEK ...

Kurczaka bym nie dawała ale indyka , kurczak bardziej wchłania wszystkie hormony jakimi jest karmiony , indyk dla dzieci bezpieczniejszy dla nas zresztą też lepszy . No chyba że ktoś ma z dobrego źródełka .

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Witam
Drcron Juleczka świetnie wygląda w nowej fryzurce
Dziewczyny dzięki za pochwały co do postepów Mika ale ja to się chyba muszę bać już.
Co do schodów to ja też mam te z przerwami i jeszcze bez poręczy i tu się pojawia problem z wstawieniem bramki , trzebaby najpierw wstawić słupek na dole żeby do niego przymocować bramkę bo inaczej się nie da więc nie wiem co zrobimy na razie nam pozostaje nie spuszczać go z oka.Co najlepsze dla niego to super zabawa bo ucieka do schodów i się patrzy czy ktoś widzi i go goni też ma pomysły chłopak.

Ja na kaszel daję pyrosal ale też coś nie pomaga.Jutro jadę do lekarza .
Dzisiaj w nocy Miko się obudził i półtorej godziny płakał i co najgorsze musiałam go nisić bo jak próbowałam odłożyć to ryk był jak nei wiem co.I cały czas mu tak charczało w gardełku , tak jak się nieraz chce odkaszlnąć , a jak tu dziecku powiedzieć żeby odkaszlneło , no masakra podejrzewam że mu to strasznie przeszkadzało.Już go po pleckach poklepywałam i nic nie dało , w końcu jakoś usanął ze mną oczywiście, także nocke mieliśmy super.

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Tylkooliwka tak ze względu na kwas borny, ale ja jednak raz uzywałam tormentiolu jak już nic nie działało na odparzenia , a Ty chciałaś na co na te poliki? A może jakby jakies wapno do picia , jest jakies dla dzieci? może jakbyś w aptece zapytała.

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Ania ten mucosolwan jest bez recepty? a od jakiego to wieku?

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Cigi za postępy
Fasolka ja bym to zgłosiła do allegro no co za chamy

Dziewczyny co do pchaczy to nie wiem jak innych firm ale ten co my mamy VTECH to jak dla mnie za szybko jeździ i nie da rady zblokowac jakoś kółek żeby zwolnił i wg. mnie jest dla dzieci które juz chodzą bo mój Miko za nim nie nadąża i nogi mu w tyle zostają.Tak prowadzany za ręce chodzi , ale za dwie a jak chcę go za jedną prowadzić to on c

yk i już na tyłku siedzi i przy tym pchaczu też nei za bardzo chce.

chyba wszystkie pchacze tak zasówają . Przy schodach mozecie postawić osłone jak na kominek . one sa dośc ciężkie i jej nie przestawi a nawet potem jakby przestawiał to zawsze jest chwila na to żeby dolecieć do dziecka
Mucosolvan jest na recepte nie wiem od jakiego wieku ale ja podawałam Szymkowi jak miał koło 7 miechów . trzeba by czytnąć ulotke , mam jeszcze jeden do inhalatora ale ten już jest na recepte. stosowałam jak tylko się kaszel pojawił i zaraz było po .

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
spróbuj między kółka a obudowę włożyć zgnieciąną kartkę papieru, reklamę, lub ręcznik jednorazowy, będzie trochę wychamowywał-tak mi się zdaje. Jak narazie jestem na etapie zaklejania glośników w zabawkach taśmą izolacyjną żeby były cichsze.

Dzisiaj byłam na zawodach strzeleckich i uzyskałam II miejsce dla pań, heh najlepsze było to że panie nie dostawały medali(nawet dzieci dostawały) a dostalam w nagrode dużą torbe przypraw kuchennych i drewniane łyżki, oczywiście inni podostawali, takie porządne zestawy długopisów, i nie wiem co jeszcze, a panie od I-IIImiejsca przyprawy

hehe uśmiałam się z tych przypraw . Twoja mina pewnie bezcenna
Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Oliwka wiem że miałam wstawić ale mój tż okupuje kompa bo 17 grudnia ma exam i stale się uczy. Ale już wstawiam mojego czerwonego uślinionego pulpeta. Plus moje dzieci na pierwszym śniegu jeszcze w listopadzie bo teraz to jest 1000 razy tyle tego białego puchu

Mama koleżanki Hani dała mi wczoraj siatę ciuszków po swoim synku Także poprałam i Dyziek ma dodatkowo kombinezon jednoczęściowy (miałam do tej pory tylko jeden) Ogólnie to jestem załamana tempem rośnięcia syna mego - On już teraz chodzi w po Hankowych ciuchach, a Ona w nich chodziła jak miała ponad rok... wczoraj byłam w tesco i kupiłam Mu 3 bluzki z długim na 1-1,5 roku. Jest promocja na Disneyowe rzeczy

A może któraś wie gdzie jest teraz promocja na pampki??\

madzia gratulacje!! Ja zawsze marzyłam o pójściu na strzelnicę ale póki co nie było mi to dane Nagroda bomba Facetom powinni taką dawać coby ich troche do kuchni zagonić
My to xchyba kiedyś byśmy musiały zrobić wymianke
Ty mi ciuszki po Hani ja Tobie po Szymku

A my na basenie byliśmy dziś . fajnie było bo pusto otworzyli już lodowisko i kazdy na łyżwy jedzie a nie na basen . Ola już super daje sie zanurzać pod wodę , a jak się ją wyjmie ładnie wode wypluwa . Zatrybiła o co kaman i się cieszy strasznie w wodzie