Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz.IV
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-12-06, 10:35   #441
szizuho
Raczkowanie

Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
JeSuis, tak to jest z tym prezentami "niespodziankami". Uważam, że anula_79 ma dobry pomysł. Może twój mąż mógłby tak i powiedzieć, że niby "za twoimi plecami" coś by kupił na ich adres. U mnie w domu jest tak, że dziadkowie (od strony taty) od lat albo dają nam kasę, albo np. jak dostawałyśmy jakiś sprzęt grający, czy komputer to dziadek brał nas oficjalnie do sklepu i mogłyśmy z siostrą same wybierać. Rodzice jak już dawali to skromnie i zazwyczaj jakieś pierdółki. Natomiast lata temu babcia ze strony mamy to zawsze jakieś ciuchy nam dawała, w których nigdy nie chodziłyśmy, bo miały typowo styl ja to określam "na wsioka". Nigdy nie były w naszym guście.
Teraz borykam się z prezentami dla siebie, bo niby mój wymyślił, że mam napisać listę 7 rzeczy, które chcę dostać. A ja mam problem, bo nie mam pomysłu, a jak już mam to zazwyczaj dla dziecka a nie dla siebie. Chociaż po ostatnich zdarzeniach to niczego się już nie spodziewam.
Co do "oszczędzania wagowego", to ja się nie oszczędzam i mam nadzieję, że nie będzie takiej tragedii, bo im bardziej się przejmuję wagą, tym szybciej ona rośnie, a im mniej tym lepiej mi to na psychę działa. Mam tylko pytanie do tych dziewczyn, które są już mami. Kiedy najbardziej się tyje? W ostatnich miesiącach tzn 8,9, czy może taki nagły wzrost następuje wcześniej. Jak wy to zauważyłyście u siebie?

Co do imion to powiem szczerze, że te, które wymieniacie tutaj to kojarzą mi się z konkretnymi osobami. Nie to, że mi się nie podobają, ale mam te skojarzenia i mogłabym opisać Michaliny, Julie itd. jakie mają najczęściej spotykane charaktery. Mam tak od czasu pracy w szkolnictwie czyli tak zwane zboczenie zawodowe

Powiedzcie mi jeszcze jedno, jakie kupiłyście, bądź będziecie kupować laktatory? Bo chciałam kupić z TT ręczny, ale widzę i czytam opinie najczęściej o Avencie.................. ... może coś mi doradzicie lub się wypowiecie na ten temat?

Ja się chętnie dowiem co powiesz o imieniu Julia.

A co do laktatora ja używałam właśnie ręcznego Avent i byłam bardzo zadowolona miłam i laktator, butelki, smoczki, podgrzewacz włąśnie z aventa byłu dobre. A teraz nie wiem co mnie podkusiło i kupiłam większośc rzeczy z TT więc i laktator pewnie zamówię z TT ale ręczny.

Waga u jednych 6 i 7 miesiąc to czas kiedy nabierają najbardziej u niektórych 8. Ja tyłam całą poprzednia ciąże i zebrałam na koniec 30 kg. więc bardzooo dużo. I utyłam najwięcej w 7 miesiącu bo właśnie w 7 miesiącu wróciłam z Australii do Polski i mamusia mnie dopieszczała jedzeniem którego tam nie miałam. A teraz jem zdrowe rzeczy słodyczami się nie napycham bo nie mam ochoty, dużo owoców i warzyw. Jem to na co mam ochotę. A i jeszcze mam znajome które przed ciążą strasznie pilnowały co jedzą a teraz podczas ciąży wymyślają takie zachcianki że głowa mała, jak pytam czy naprawdę maja na to ochoę to mówią że nie ale tylko w ciąży moga sobie na to pozwolic.
szizuho jest offline Zgłoś do moderatora