Witajcie,
nie jestem pewna czy to dobre forum na takie pytanie, jeśli nie, to z góry przepraszam... Ale szukałam i znalazłam, że z pytaniem z podobnej "branży" odesłano kogoś tu, do Emigrantek, więc i ja zapytam

Mianowicie- mam koleżankę, która mieszka w Stanach, konkretnie w Houston i chciałabym poprosić ją o przywiezienie mi różnych kosmetyków niedostępnych w PL, bądź po prostu tańszych tam . Ponieważ ona niebardzo zna się na tym, raczej mało interesuje się malowaniem, więc podejrzewam, że ma małe rozeznanie gdzie co kupić, chciałabym prosić Was o radę, gdzie wysłać ją na zakupy

Konkretnie myślę o tych markach: Nyx, Coastal Scents, Physicians Formula, Stila, MAC oraz typowo mineralnych: EDM, Meow, Lucy itp. Myślicie, że lapiej będzie kupić je przez net, czy po prostu poszukać w sklepach na mieście?
Nigdy nie byłam w USA i nie wiem niestety w jakich konkretnie sklepach, sieciach sklepów itp można dostać wymienione przeze mnie kosmetyki. Chciałabym jakoś przybliżyć koleżance, gdzie powinna udać się na zakupy

, dlatego będzie wdzięczna za Wasze rady.
Jeśli któraś z Was jest z Houston, to już w ogóle byłoby idealnie, ale wystarczą i "ogólnoamerykańskie" wskazówki