Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Bieganie w zimie
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-11, 20:11   #8
Agamtb
Raczkowanie

Dot.: Bieganie w zimie

Ja biegam, niezmiennie i od jakiś 3 lat.
Każda pora roku i każda pogoda jest dobra, kwestia odpowiedniego ubioru...

Chyba nawet wolę, jak jest zimno, temp. idealna to +7 do -5 stopni jak dla mnie.
Teraz od miesiąca robię takie fajne treningi, których celem jest poprawa wyniku w biegu na 10km w lutym Biegam 5 razy w tygodniu, treningi trwają max 1,5h, ale za to 3 z nich są mocne (szybkie). Ten trzeci to co tydzień zawody na 3-5km.

Dziś na przykład biegałam zawody na 5km na pętlach mocno pofałdowanych, albo się biegło pod górkę, albo w dół....Do tego po kostki śniegowego błota, pod błotem lód, śnieżyca i silny wiatr...
Było ciężko, ale ja to po prostu lubię... Lubie ścigać się, walczyć z samą sobą, z ułomnościami własnego ciała i z ograniczeniami. No i lubię obserwować, jak rośnie forma

Fajne jest bieganie zimą

W ogóle myślę, że bieganie jest ciekawsze, kiedy je sobie urozmaicamy, a nie tylko truchtamy ciągle tak samo....
Dobrze zrobić sobie choć raz w tygodniu jakieś interwały, albo np. zakończyć bieganie kilkoma sprintami po np. 100m każdy.
To fajnie ożywia, wzmacnia mięśnie, ścięgna, poprawia wydolność i działa super pobudzająco na organizm
Agamtb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując