Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-12-12, 16:15   #4691
Linusiaczek
Wtajemniczenie

Dot.: Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach

Dziewczyny, przymierzałam się do zakupu olejków Amla z Dabur... i natknęłam się na wypowiedź jakiegoś oburzonego internauty w internecie, że to naprawdę wstyd, że Dabur wciąż testuje na zwierzętach. Zaciekawiona zajrzałam na inne listy (Peta, Leaping Bunny)... i nie ma na nich Dabur. Jak to się stało, że jest u nas na zielonej liście? Skąd taka informacja? Wklejam wypowiedź:

Cytat:
Here's an article the Dabur group should read http://www.dare.co.in/opportun...y-free.htm

Considering they largely deal with ayurvedic products, I wonder why Dabur is hesitant to hop on the "no animal testing" bandwagon. It's a shame for a company of their caliber and reputation to be testing on animals.
Komentarz pochodzi ze strony http://www.dare.co.in/people/feature...dia/Page-2.htm, która opowiada o historii rozwoju firmy.

Cytat:
Napisane przez telbuh Pokaż wiadomość
Witajcie,
szukam informacji na temat Herba Studio.
Też szukałam i nic nie znalazłam, daj znać co odpiszą. A jak testują, to zawsze jeszcze jest Carmex!

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Ten żel też możesz na skalp nałożyć
Nakładałam, efekty są po prostu bajeczne Nie tłuści, włosy wyglądają zdrowiej... Polecam też innym dziewczynom z przetłuszczającymi się włosami.

Cytat:
A która Coca-Cola jest smaczniejsza?
Meksykańska jest najlepsza ponoć najlepsza, ale ja piję głównie light, to trudno wyczuć Europejska jest smaczniejsza od Amerykańskiej (Stany dodają do swojej "corn syrup", nie wiem jak to się nazywa po polsku, ale jest tu tanie i mają w nadmiarze, Meksykanie produkują colę z dodatkiem czystego cukru, a w Europie jest jakaś mieszanka substancji słodzących)

Cytat:
Rozumiem, czyli producentów z listy Pety jest jeszcze dobrze sprawdzić, czy nie należą do większego koncernu?
Zazwyczaj tak, ale dość łatwo to wyłapać, bo duzo się o tych firmach mówi. Przypomniała mi się jeszcze jedna taka firma - producent lakierów Essie został niedawno wykupiony przez L'Oreala, a też jest na liście Pety.

Cytat:
A jak jest z listą klubu OK! ?
Pojęcia nie mam, może ktoś inny się wypowie?
Linusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora