2010-12-15, 12:03
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX
Cytat:
Napisane przez iovaa
...ponadto szukam nadal inspiracji do bukietu, a brak możliwości obejrzenia powiększonych fotek mi uniemożliwia dokładny wgląd...
...Wracając do kwestii bukietu, poszukuję usilnie inspiracji.
Ponieważ suknia jest ecru, w pasie dodatkowo jest szarfa koloru jasnego cappucino, a z tyłu jest kwiat w podobnym kolorze, więc muszę dobrze przemyśleć wariant kolorystyczny. Myślałam o różach herbaciano-blado-żółtych, pojedynczych bordowych kaliach, do tego dookoła zielone liście i coś zwisającego, zielonego... Jak myślicie? Mam chyba z tysiąc zdjęć bukietów na kompie, ale żaden nie odzwierciedla tego, co bym chciała. Też z drugiej strony nie chcę, żeby ta jasna część bukietu zlewała się z suknią... Help...
|
Proponuję wydrukować/wywołać sobie zdjęcie sukni i przejść się po kwiaciarniach. Pokaż kwiaciarkom swoją suknię i powiedz, jak Ty wyobrażasz sobie bukiet. Wysłuchaj zdania kwiaciarek i być może po połaczeniu Twoich pomysłow, doświadczenia kwiaciarek, powstanie coś pięknego. Odwiedź kilka pań, dla porównania ich pomysłów, cen bukietu.
W końcu kwiaciarki robią już bukiety jakis czas i do różnych sukien, więc mają jakieś doświadczenie i wizję.
|