|
Dot.: Muffinki z mięsa mielonego ? Prosze o wskazówki
Cytat:
Napisane przez Seledynka
Witam. Dzisiaj robiłam muffinki w blaszce z mięsem mielonym (wołowym) na wierzchu z pieczarkami i przysypane serem na końcu.Autorka przepisu wskazała 220 stopni w piekarniku i czas 25 min i tak się dostosowałam jednak po przekrojeniu w środku mięso było surowe a dalsze pieczenie nie miało sensu bo ser żółty na wierzchu wysychał  Myśle jeszcze raz to zrobić ale tym razem dać mieszane mięso mielone pół wołowiny pół wieprzowiny ale na ile to wstawić do piekarnika i na jaką temperature ? Jestem początkująca i kompletnie nie daje sobie rady ja tylko zrobie coś co naprawde jest opisane 100 procentowo .Buuuu zawiodłam się a chciałam mężowi to podac dobrze że zrobiłam próbe na wstępie. Jakieś wskazówki? Bardzo prosze. W jakiej temperaturze to piec i ile czasu bym z uśmiechem na ustach wyjęła gotowe? Może ktoś z Was to robił?
link do przepisu http://gotuj.skutecznie.tv/2010/10/m...ekane-z-serem/
|
bo wydaje mi się, ze 25 minut na pieczenie surowego mięsa mielonego to za mało.
więc ja bym następbym razem trochę to mięso wcześniej podsmażyła i dopiero wtedy dawała do muffin. i wtedy czas 25 minut może być ok.
choć też nie obiecuję, bo nigdy nie robiłam muffin z mięchem 
ale jak robie lasagne czy inne zapiekanki z miesem mielonym to wcześniej je choć trochę podsmażam zanim daje do pierkanika.
__________________
(;
|