Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Prawko- mam już dość!!!!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-12-16, 21:38   #139
arisa
Zadomowienie

Dot.: Prawko- mam już dość!!!!

Cytat:
Napisane przez xandra78 Pokaż wiadomość
Jak myślicie-czy to dobry pomysł zdawać w taką pogodę,jak się nigdy nie jeżdziło w zimę?? Niektórzy twierdza,że łatwiej,bo się powoli jeździ i łatwiejsze miejsca do parkowania znajdują...
Szczerze polecam. Ja zdawałam (5 raz) wczoraj i zdałam. Jak widać pod obrazkiem, jestem z Wrocka i na brak śniegu nie narzekamy. A ja pierwszy raz jechałam w takich warunkach. Jeśli o parkowanie chodzi, to np. mniejsze szanse na równoległe, bo w takich ilościach śniegu na poboczach, to się można zakopać. Mi egzaminator wybrał miejsce do prostopadłego w miejscu, gdzie były miejsca dla 3 aut do zaparkowania (ofc zaparkowałam na środeczku). I teraz w oczekiwaniu na upragnione prawko. Dzięki takim warunkom bardziej wg mnie mozna opanować stres, bo nawet poza strefa w okolicach 40 km/h można jechać, zwłaszcza, jak trochę śniegu też na głównych jest.

A kwestia niezdania to też często właśnie wina egzaminatora. Raz miałam takiego, co się o wszystko czepiał : czemu przed strzałką warunkowa się zatrzymuje, zeby jechać, że tamuje ruch (przy skręcaniu w uliczkę, a na przejściu byli piesi i jakaś kobieta jeszcze wbiegała na pasy), że czemu tak wolno (jechałam równo 50) i tak non stop. Tak mnie tym zestresowałam, że w końcu się wyłożyłam, przy parkowaniu równoległym. Tak więc są ludzie i taborety.

Jak się już doszło tak daleko i tyle pieniędzy wydało, to warto się nie poddawać. Mnie byłoby zwyczajnie szkoda.

http://s3.suwaczek.com/20090530040117.png

http://www.suwaczki.com/tickers/p19ucsqvry96uqg4.png

15.12.2010 - prawo jazdy zdane
arisa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując