Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pędzle do kosmetyków mineralnych
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-12-17, 20:24   #2013
koza71
Przyczajenie

Dot.: Pedzle do kosmetykow mineralnych

Obiecane porównanie hakuro i pixie

Na pierwszym zdjęciu h51, h50 i pixie flat top
Włosie podobne choc jakoś dla mnie odrobine przyjemniejsze w pixie. długość w h50 minimalnie wieksza niż pixie ale jesli chodzi o gestość to stanowczo lepiej wypada pixie. H51 przez krótsze włosie jest najbardziej zwarty i twardy- IMHO powinien sie sprawdzić do nakładanie podkładu przy nosie, ew. do mocnego krycia.

Na drugim h50 (u góry z lewej), h51 (na dole), pixie flat top (u góry z prawej)
h50 jest najszerszy ale dlatego, że jest dosyć luźny więc się bardziej rozchodzi.

Na trzecim pixie-kabuki i hakuro h54
Podobnie zaokraglone główki, pixie ma sporo dłuzsze włosie przez to jest bardziej miekki. H54 myslę, że dawałby podobne krycie jak flat top i jak dla mnie mógłby sie nadać do rozcierania różu. Nie testowałam jeszcze więc to na razie przypuszczenia.
Na czwartym kabuki pixie (z lewej) i h54 -od góry

Na ostatnich fotkach porównanie EDM angled brow&liner brusch z hakuro h85
EDM jest bardziej miekki, szerszy i cienszy- ma bardzo delikatny koniec, h85 wiezszy i mimo dłuzszego włosia bardziej sztywny. Ale ta sztywnosć nie wynika z kiepskiego włosa (imho jest takie same jak w edm) a z wiekszej gestości, co daje też odrobinę wieksza grubość. Ja osobiście do brwi stanowczo wybieram h85 bo edm jest dla mnie zbyt delikatny i krótki i ciezko mi sie dostac miedzy włoski brwi. Do kresek jeszcze nie wiem ale na razie obstawiam także hakuro- dam znac jak przetestuję
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg flaty.jpg (50,3 KB, 133 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg flaty góra.jpg (73,1 KB, 73 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kabuki1.jpg (72,8 KB, 94 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kabuki góra.jpg (70,1 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg brwi.jpg (159,0 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg brwi bok.jpg (63,5 KB, 34 załadowań)
koza71 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując