Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - NIE UMIEM PARKOWAĆ - Wasze sposoby na parkowanie
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-12-17, 23:41   #77
owieczkaa
Zakorzenienie

Dot.: Fiat Punto II - sposób na parkowanie

Cytat:
Napisane przez kar0link4 Pokaż wiadomość
Nie chcę być niegrzeczna, ale nie Ciebie pytałam. Moje zapytanie kierowałam do speedstar i olci 810.
Poza tym w temacie wątku jest wyraźnie napisane Fiat Punto II i w zamieszczonym przeze mnie ogłoszeniu także Fiat Punto II, także Fiata Grande Punto nie brałam pod uwagę, bo to przecież zupełnie inna nazwa i jeśli chodziłoby o ten model, to raczej tak byłoby napisane.
Ok, możesz czekać aż speedstar i olcia ci odpiszą, ale jak masz pytania do kogoś konkretnego to tego służy PW - i też nie chcę być niegrzeczna, ale jak samo słowo "forum" wskazuje, jak piszesz na "forum" to odpowiadają ci zazwyczaj różni ludzie.

A autorka pytała o samochody, na których się uczymy - a nikt już się nie uczy na tak starych punciakach jaki chcesz kupić, tylko na grande. A wiele osób grande punto nazywa "nowym puntem" dlatego zaczęłam pisać o grande.

Poza tym ja wychodzę z założenia, że każda opinia się liczy, ale jak nie chcesz to nie czytaj i po problemie.
Cytat:
Napisane przez Rodzynka1989 Pokaż wiadomość
Może jestem jakaś dziwna, ale nie wyobrażam sobie, żeby mieć jakiś "sposób" na parkowanie. Ja jeździłam na jazdach puntem i aveo, potem jeździłam polówką rodziców <bez wspomagania> i przesiadłam się do a4 avanta i nie tragizowałam. Wystarczy mieć otwarte oczy, patrzeć w lusterka i po problemie.
Wiesz, mówisz to z perspektywy osoby, która już trochę jeździ - wtedy wszelkie "sposoby" czy to na parkowanie, czy to na łuk, czy zawracanie są bez sensu, bo się po prostu wie, jak to zrobić. A ludzie początkujący szukają sposobów, a tak naprawdę jedyny to wsiąść i próbować próbować i jeszcze raz próbować.