Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Rozwód czy separacja ? Czy się męczyć dalej :( ?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-12-19, 14:11   #10
poprostujaaaa
Przyczajenie

Dot.: Rozwód czy separacja ? Czy się męczyć dalej :( ?

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Jeżeli on nie chce iść na terapię i nie chce nic zmienić, to ja nie wiem, czy jest o czym walczyć. Samo mówienie, że się kocha, kiedy nie potwierdzają tego czyny, to są puste slowa. Też Ci mogę powiedziec, że Cię kocham ( ) i co z tego? Nic z tego nie wynika, bo za slowami mają iść czyny, albo inaczej: przede wszystkim czyny, a potem słowa.
Ja bym postawiła mu sprawę jasno: pogadaj z nim, powiedz czego oczekujesz - zamieszkania razem, zaprzestania palenia trawki, znalezienia pracy, zajmowania się dzieckiem i Toba, uczestniczenia w życiu rodziny, pójścia na terapię dla par. I postaw sprawę jasno - jeżeli się nie zgodzi i nic się nadal nie zmieni, to separacja, a w następstwie rozwód i/lub ograniczenie praw rodzicielskich do dziecka (bo z tego, co widzę on to biedne dziecko ma kompletnie gdzieś, nie zajmuje się nim, nie obchodzi go, czy dziecko ma co jeść itd).
Moja rodzina tez tak mowi,ze jak się nie pojdzie leczyc to się nie zmieni..Bo on ciągle aby obiecuje a nic w tym kierunku nie robi !
Jeśli mi sie uda z nim spotkac to mu powiem , ale nie wiem czy na niego to podziała , bo ja ciągle aby mówie,a nic nie robie Chociaz jak mu zależy to powinien się zmienic !
Wiem,ze nic na siłe jak on nie chce to niestety sama nic nie zrobie .

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Boli mnie to ,że cały czas u matki mieszka a ona taka szczęśliwa..
Mam mu pozwolić tam mieszkać ? Chociaz on twierdzi,że znajdzie mieszkania i wynajmię , ale jak narazie pracy stałej nie ma :/
poprostujaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując