Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Terapie przeciwtrądzikowe: TETRALYSAL
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-12-20, 18:34   #2010
kiciaaa87
Rozeznanie

Dot.: Terapie przeciwtrądzikowe: TETRALYSAL

Cytat:
Napisane przez kinia2742 Pokaż wiadomość
Witam,

Ja dzisiaj byłam u dermatologa i przypisał mi właśnie Tetralysal i dodatkowo żel epiduo. Ogólnie zostało mi przypisane jedno opakowanie z 16 tabletkami (300mg), także wątpie, że po 16 dniach zobaczę jakąś spektakularną poprawę na mojej twarzy. No ale zobaczymy jak to będzie. Czytałam wiele wątków, że niektóre z Was były na kilkumiesięcznej terapii Tetralysalem, czy w związku z tym oznacza, że przez ten czas w ogóle nie piłyście alkoholu? Chodzi mi jak wiadomo o zbliżającego się Sylwestra czy będę mogła łyknąć jakiś alkohol czy nie bardzo?

Pozdrawiam.
Ten antybiotyk stosuje się 3 miesiące, nie mniej nie więcej, chyba że masz jakieś nietypowe leczenie. To ustala dermatolog.
A co do alkoholu, to pewnie większość forumowiczek nie zgodzi się ze mną. Ja uważam, że alkohol jest dla ludzi. I ja z niego nie rezygnowałam podczas kuracji. Na ulotce nie ma specjalnej informacji dotyczącej alkoholu. Brałam kiedyś tabletki na obniżenie poziomu cholesterolu i taka informacja była podana na ulotce....
A co do Tetra.... to ja biorę dodatkowo tabletki osłonowe Lacidofil. Tylko że u każdego to wygląda indywidualnie. Ja nie mam skutków ubocznych, może na początku miałam czasem mdłości, ale teraz jest ok.
kiciaaa87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując