2006-07-29, 11:35
|
|
|
Wtajemniczenie
|
Ciągle GŁODNA po siłowni- dlaczego?
Witam
Przed miesiącem wróciłam do regularnych treningów na siłowni. Ćwiczę ok. 5 razy w tygodniu, przy czym 5 razy aerobowo, 3 razy siłowo. W dni siłowe aeroby ograniczam do 10-15 min rozgrzewki i 20-30 min bieżni bądź steppera po treningu siłowym.
Nie zależy mi specjalnie na chudnięciu, bom szczupła (172cm, 58kg, 89-59-92)- raczej chcę się ujędrnić, pomęczyć kalafiora i zwyczajnie lubię się wypocić
Ostatnio jednak doskwiera mi ciągłe uczucie głodu- bez względu na to, co i ile jem, po 30 min już mnie ssie. A odżywiam się zdrowo i , jak mi się zdaje, stosownie do wysiłku. Podaję dla przykładu mój wczorajszy jadłospis:
I 2 jaja, łyżka oliwy z oliwek, 2 plastry polędwicy, pomidor, kawa z mlekiem 2%(na oko 100ml)
II 2 średnie kawałki ciasta (szarlotki ), 100ml mleka 2% (do kawusi), 2 plasterki polędwicy
trening
III 50 g batonika węglowo- białkowego
IV 150 g gulaszu wołowego, 50 g kaszy gryczanej, 150 g dosładzanej surówki z marchwi
V 30 g odżywki białkowej ( serwatka z Ostrowi), plasterek polędwicy łososiowej
VI puszka tuńczyka w sosie własnym, 2 pomidory, łyżeczka musztardy
VII 1/2 puszki tuńczyka w s. wł. o 24 , ssało mnie tak, że nie mogłam zasnąć
Proszę o radę specjalistki - czy jem za mało? Czy może źle ustawiłam proporcje?
Nie chcę chodzić ciągle głodna Na razie zapycham się odżywką białkową i napojami light, ale to dobre tylko na krótką metę
|
|
|