2010-12-21, 07:03
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wella Koleston Blondy
Cytat:
Napisane przez iwonsia01
Hej. A ja mam pytanie o ten kolor 8.38 lub 9.38. Zależy mi na ciepłym blondzie jednak do mojej karnacji się on nie tak do końca nadaje bo mam włosy raczej zimnego szatyna i obecnie mam londe profsejonalna 8.0 i kolor jest za złoty do mojej karnacji. Brwi szare za bardzo rzucają się w oczy. Nie lubie całkowitych popieli, bo mnie postarzają także mam pytanie czy te co podałam będą ciepłe z nutką popielu?
|
Farbowałam się odcieniem 8.38 i nawet gdzieś wklejałam z niej fotki. Kolor jest na palecie zimnych kolestonów, ale na głowie jest ciepły. Jest to przepiękny złotawo-pszeniczno perłowy blond, ale na pewno nie wygląda chłodno. Możesz zrobić mieszankę 8.38 z 10.8 kolestona, wtedy uzyskasz poziom 9 , a złoto ochłodzi perła, czyli szary. Sama planuję taką mieszankę, ale chciałabym na 6% wodzie, tylko nie wiem jak to wtedy wyjdzie ( bo ja chcę ciemniejszy , bo mam bardzo słabe włosy ). Powinno się na 9% wodzie. Na razie jednak nie farbuję od sierpnia, nałożyłam z welli color touch 8/71, jest prawie identynczny jak mój naturalny i nie widać odrostów. Ale na wiosnę chcę spróbować 8.38 lub 7.38 pomieszać z 10.8. Daj znać jeśli się zdecydujesz i będę czekała na fotki.
Jestem naprawdę miłośniczką tych .38, bo są boskie.
Edytowane przez ismenka
Czas edycji: 2010-12-21 o 07:08
|
|
|