Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Za młoda..? Może lepiej poczekać?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-12-21, 19:48   #6
hania207
Zakorzenienie

Dot.: Za młoda..? Może lepiej poczekać?

Cytat:
Napisane przez klapoucha Pokaż wiadomość
Witam. Długo się zastanawiałam nad napisaniem do Was, ale chciałam spytać o obiektywne spojrzenie na sytuację..
Sprawa wygląda tak: mam 18 lat, chodzę do 3 klasy liceum, mój już Narzeczony ma 21 i pracuje. Oświadczył się 2 tygodnie temu i tak spytałam o ślub. Niby rozmawialiśmy o tym, że w przyszłym roku, może w 2012.. Po zaręczynach w plenerze pojechaliśmy do niego do domu i jego Mama była zadowolona i zaczęła planować z nami ślub. Ja byłam nadal oszołomiona tymi zaręczynami i nim sie spostrzegłam to mamy już datę ustaloną, zespół, kamerzyste i fotografa, u księdza też już byliśmy. Jestem szczęśliwa z tego powodu, ale dziś oglądałam zdjęcia od fotografów.. I na żadnych nie widziałam, żeby ktoś był tak młody jak my. I tu moje wątpliwości. Chce z nim być, ale z drugiej strony w przyszłym roku dopiero zdam maturę, a 3 miesiące później mam już być Jego żoną..
Chyba podjęłam zbyt pochopną decyzję, a jego Mama nas po prostu do tego popchnęła.
Jakbym mogła delikatnie dać do zrozumienia, że w sierpniu to dla mnie za szybko?
jestes w 3 klasie liceum, napisalas ze matura w przyszłym roku czyli w 2011? a ślub dopiero rok poźniej w 2012..?

a mieli na twarzach wypisane ile maja lat? nie możesz kierowac sie innymi ludźmi...oglądałas zdjecia nakręciłaś sie ze to za wcześnie i teraz powiedzmy szczerze panikujesz...ślub mozesz przełozyc/odwołac w każdej chwili ale czy nie bedziesz potem żałować?

hania207 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując