2010-12-21, 20:05
|
|
exmod na urlopie:)
|
Dot.: Sigma butów nie przywozi, a chłopakom nogi mrozi - 33 skubaniec SigmoChłopaków
Cytat:
Napisane przez Brydzia_
To ja wam powiem co mam na Wigilie 
pewnie nikt nie bedzie wiedział co to jest  bo nawet na śląsku dużo osób się temu dziwi...
Mocka - zupa z piernika z rodzynkami migdałami orzechami.. i szuszonymi owocami (których ja nie lubie pod żadną postacia ale tutaj ich nie czuć więc jest pycha) taka słodka
przepis jeszcze chyba od pra pra pra babci 
uwielbiam ją bo to taki deser
na tym zdjęciu akurat mało apetycznie wygląda 
|
hmmm jak słyszę że jest słodkie, to wygląda smakowicie bo mi się z karmelem kojarzy 
---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;23914575]aż tak źle jak na kwc piszą to nie ma, chociaż faktycznie z piernikiem zapach ma niewiele wspólnego (wg mnie piernik to egg nog demeter).
ogólnie gingerbread pachnie korzennie i głównie suchym cynamonem i imbirem, testowany na nadgarstkach bardzo mi się podobał, jednak globalnie nie da się go nosić, kręci w nosie.
zapach ma wiele zwolenniczek, mnie niestety nie przekonał, najprościej mówiąc pachnie jakbym włożyła głowę do szafki z przyprawami różnej maści [/QUOTE]
ech kurcze bo ja jestem własnie miłośniczką korzennych zapachów... i uwielbiam np. belle de minuit, a to jak sobie wyobrażam jest podobne, ale mniej słodkie... i w sumie to bym chętnie spróbowała.... 
I widzę, że poszukujesz Crystal Noir... nie mam pojęcia jak to się cenowo ma do siebie, ale może jak coś byłabyś zainteresowana jakąś wymianką?
|
|
|