|
Raczkowanie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Cytat:
Napisane przez dewi
moj Tż wymyslil nowe imię dla córci Blanka .... ja mam mieszane uczucia i jak na nią wołać w zdrobnieniu... A co Wy o nim myslicie ??
|
mnie się osobiście Blanka nie podoba, ale to kwestia gusu, jak komuś się podoba to dlaczego nie... mnie się kojaży to imię z grą street fighter (kto komu bardziej dokopie) tam był taki zielony potów który nazywał się Blanka może dla tego mi się nie podoba.
Cytat:
Napisane przez make_up_istka
My dalej w trakcie porządków... Tyle że mój TŻ ma do pracy słomiany zapał. Jak już sprząta to baaardzo porządnie i dokładnie, z tym że sprząta tylko 1/4 czasu a resztę się obija  Zostało nam odkurzenie, sprzątnięcie raz jeszcze kącika małej, ułożenie dywaników i to chyba tyle. Już mam dość porządków, ale trzeba wszystko na błysk, bo przed porodem będzie już tylko czas na ewentualne odkurzenie, wytarcie kurzu itp.
Ja dziś kolejny raz przepakowywałam torbę do szpitala i zmieniałam koncepcję ubrań dla małej do szpitala  jestem świrnięta.
Idę jeść kolację...
|
ja dziś też chyba przepakuje 3 raz torbę, bo stwierdziłam że jak nie pojadę do krakowa tylko do nas rodzić to nie potrzebuje rzeczy dla dziecka bo wszytko dają w szpitalu, więc musże zorbić dwie torby, dla siebie oddzielnie i wrazie gdyby jednak coś się zmieniła dla dziecka.
Ciesz się że twój tż wogóle ma jakiś zapał, mojego trzeba się o wszytko prosić 100 razy i właśnie przze to wczoraj złapałam doła.
Cytat:
Napisane przez make_up_istka
Brzuszek z samiutkiego końca 36. tygodnia  ciekawe ile jeszcze się utrzyma 
|
ale śliczny brzuszek i śliczna foteczka 
Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon
cos widzialam ze mowilyscie o kolejkach w sklepach...
często słyszałam że ciężarna jest wpuszczana przed kolejkę itp ...
ps zastanawiam sie nad kupnem lanoliny na brodawki popekane...jak beda, tak mnie polozna zachecala ze to jest lepsze od tych wszelkich kremikow...ale nie mozna dostac w aptece bez recepty a tu widze ze w sklepach z "polproduktami" mozna otrzymac. Hmmmmm
http://www.naturalne-piekno.pl/index...&Itemid=100093
|
co do ustępowania miejsca, to ja w sumie mało wychodzę, ale jeśli były jakieś sytuacje że ktoś ustąpił to byli to właśnie starsi ludzie, żaden łebek nigdy raczy ustąpić a wręcz odwraca głowe i udaje że nie widzi. Ale ja w sumie też nie zwracam za bardzo uwagi na to, bo jakoś się chyba już nastawiłam że tak jest że ciąża na nikim nie robi wrażenia. Ale miło jak jednak ktoś potrafi się zachować.
a to ginka ci recepte powinna bez problemu wypisać. Ja mam narazie maltan, ale też mi mówiła że jak by były jakieś problemy to ona ma lanoline więc przyjśc.
Cytat:
Napisane przez cytrynka3002
Witam czwartkowo!!
Dziewczyny, trochę się martwię tym moim brzuchem - już wszyscy widzą, jak mi się obniżył...wszystkie żebra mogę sobie policzyć...wczoraj nawet na sr męża się pytał kolega, kiedy rodzę, bo mi się tak brzuch obniżył, a widział mnie może ze 3 razy...jak wczoraj do domku wróciliśmy, to babcia do mnie też z tekstami, że chyba Mały się szybciej urodzi, bo już na kolanach brzuch noszę...kurczę, pocieszam się, że to nawet miesiąc przed porodem tak się robi, także niech Maluszek siedzi przynajmniej do 15 stycznia   .
Dodatkowo wczoraj po sr miałam znowu bóle, jak na @ i skurcze...muszę wytrzymać do wtorku, do wizyty  .
|
brzuch się nawet miesiąc wcześniej może obniżyć. Bóle @ są bólami przepowiadającymi też mogą występować dużo wcześniej przed porodem tak mi ginka mówiła, więc chyba nie ma się co przejmować. Ja wczoraj na ktg miałam 2 skurcze których wogóle nie czułam.
Co do terrorystki laktacyjnej - uwielbiam ludzi którzy są uparci jak osły i nie dociera do nich jeśli ty masz inne zdanie. Ja rozumie ktoś jest bardzo za tym żeby karmić bo to.... i milion powodów, ale jak ktoś nie chce to chyba trzeba brać jego zdanie też pod uwagę.
Cytat:
Napisane przez karinaaa
Wstałam wczesnie bo moj mąż tak chrapał ze nie szło tego słuchac ,mam przynajmniej chwilke was przeczytać ,nadrobic i wypic kawkę
Dziewczyny ma któraś z was taki termometr 4 w 1 BabyOne? Ja taki kupilam ale on jest jakis beznadziejny w uchu mierzy temperasture wyzsza az o 2 stopnie na czole jak chce ,czasem wskazywal brak goraczki a mierzony w uchu pokazywal 40 .Moze mam jakis zepsuty czy jak 
|
mój mąż też niemiłosiernie ostatnio chrapie, czasem to bym go z łóżka wywaliła, ciekawe jak mały będzie reagował na nocny łomot.
co do termometru ja kupiłam na alle nie z babyone ale jakiejś innej firmy i prawda jest taka że te termometry są o du..e rozbić. co powiamr to co innego pokazuje, mierzenie na czole to wogóle jest bez sensu, w uchu też cuda na kiju wychodza. tż jak był chory to mierzył rtęciowym i jedeynie jak wsadził ten termometr pod pache i potrzymał na chile przed pomiaram to wynik był podobny do tego z rtęciowego.
Ja dziś w troszkę lepszym nastroju choć nie do końca, na tż dalej jestem cienta, jak dziś znowu usłysze jakieś "muszę to zrobić teraz" to nie wiem czym dostanie między oczy. Bo ja "latam" (w tym przypadku to już pełzam) jak popiepszona żeby wszytko przed świętami było cacy, a on się położy i okgląda tv, potem sobie grę włoczł i ma wszystko w dup... Wiem że wczoraj jeszcze pewno przez ten stres po wizycie i po tych plamieniach miałam nerwy i hormony mi pewno zaczeły wariować ale jak dziś się to powtórzy to 
najlepsze jest to że wszyscy go chwalą jaki on obry jak wszytkim pomaga, jak wszytko załatwi wogóel cud człowiek, tylko ja się pytam dlaczego jak do domu wróci to się mu o 180 stopni odwraca, o wszytko się muszę prosić a i tak zawsze z wielką łaską, coś tu jest nie tak, chyba powinno być na odwrót.
No to się wygadałam, chyba mi troche lepiej. 
idę na śniadanie i robić sałatki, miłego dnia.
|