2010-12-24, 14:31
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część VI
Cytat:
Napisane przez Mini1991
ja dzis poleciałam do apteki po wierzbnice ale nie ma ;/ za to kupiłam len mielony chyba zły bo napisane zze mielone nasiona lnu uzyskane w procesie odtłuszczania  juz zjadłam 2 łyzeczki z jogurtem super
|
Najlepiej rób sobie taki napar na rano- zalej wieczorem jakieś 2,3 łyżeczki siemienia wrzątkiem i rano to sobie wypij- dobre i zdrowe 
Cytat:
Napisane przez danusiaes
Mini
wiesz, ze musisz wypic duzo wody, bo inaczej bedziesz miec problemy z zatwardzeniem?szklanka minimum przy tej dawce. Jadlam len ale spektakularnych efektów nie widziałam, wieć teraz robie sobie maseczki najczęściej na twarz, czasami na włosy  I rzeczywiście len mielony nie jest za dobry, a niemielony ciezko trafic
|
Problemy z zatwardzeniem by miała jakby nie wiadomo ile jadła tego siemienia i w ogóle nie piła 
Siemię lniane poprawia przemianę materii a nie na odwrót.
Cytat:
Napisane przez skarpetta
Ale wyniki hormonów miałaś?
A przepisał Ci po badaniach hormonalnych? Czy ot tak od razu tabsy? Indi, po Twoich zdjęciach nic nie widać, abyś miała kiedykolwiek problemy z cerą  .
Czasem jak czytam na Mineralnym, Biochemicznym czy Kosmetycznym, że dziewczyny mają bardzo problematyczną cerę, po czym zamieszczają zdjęcia bez miakijażu i widzę kilka małych krost, to się zastanawiam jakie są kryteria. Jak widać, to chyba pojęcie względne.
|
Wtedy nie zlecono mi żadnych badań- tylko tarczyca.
Płciowymi hormonami w ogóle się nie zainteresowali :/
Cytat:
Napisane przez sylvia_doll
mam wrażenie, że po prostu wystarczy się racjonalnie odżywiać i zrezygnowąć <z nadmiaru> nikotyny i omijać szerokim łukiem stres. Mile widziany powrót do naturalnych zabiegów pielęgnacyjnych do tego. I nasze włosy będą ahehoh...
|
Jakby to było, moja droga, takie proste to 3/4 świata by było wiecznie pięknym i młodym 
A tak nie jest
|
|
|