2006-07-30, 16:17
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciągle GŁODNA po siłowni- dlaczego?
Voodia nie daj się. Jakoś się poukłada. Sport to świetny odstresowywacz, masz rację. Piszesz bardzo rozsądnie, znam Cię trochę z innych wątków i sądzę, że psychicznie już wyszłaś na prostą, więc teraz będzie tylko lepiej 
Chodziło mi o wrażenia właśnie z dopasowania ubrań bardziej, bo waga nie jest u kobiety najlepszym wyznacznikiem chudnięcia / tycia. Skoro nie widzisz większych różnic w obwodach, to pewnie dieta jest wystarczająco kaloryczna -to własnie chciałam sprawdzić.
Może uczucie głodu jest związane z tym, że przez napadowe jedzenie od czasu do czasu masz trochę rozchwiane te sprawy jedzeniowe, w tym właśnie wydzielanie insuliny?
Czy okresy bez kompulsów są długie? Tzn. jak długo bez odstępstw jesteś w stanie odżywiać sie regularnie - jeść o stałych porach mniej więcej stałą ilość kalorii? To tylko moje gdybanie, specem nie jestem. Może zajrzy tu dietetyczka niebawem.
Inna sprawa to to, że przy intensywnych treningach siłowych powinnaś raz na jakiś czas robić "ładowanie", tzn. zjadać więcej i bardziej węglowodanowo, wrzucać wolny posiłek. Raz w tyg. albo co najmniej raz na 10 dni.
|
|
|