2006-07-30, 16:45
|
|
Zakorzenienie
|
Doradźcie coś, bo powoli się załamuję... :(
Mam taki problem. Ostatnio kupiłam spray Avene z dzieciaczkiem i coś czuję, że będzie to kolejny nietrafiony filtr.
Zawsze miałam na policzkach takie nierówności, maluteńkie grudki w kolorze skóry widoczne pod światło (nie mam pojęcia jak to się fachowo nazywa) i właśnie przeczytałam chyba wszystko co o tych grudkach było w archiwum i nadal nie wiem, co z nimi zrobić, ale nie o to mi chodzi. W każdym razie stosuję od kilku dni ten filtr i mam wrażenie, że tych grudek jest więcej i teraz są też na czole. Czy to możliwe, że to od tego filtra? 
Dodatkowo wyskoczyło mi kilka małych czerwonych krostek na policzkach i pieką mnie kiedy nakładam krem na noc - czy to jest podrażnienie?
I ostatnia rzecz, która mnie dręczy. Otóż nie mogę używać filtrów z alkoholem, bo po kilku dniach mam podrażnioną twarz - czyli LRP, Bioderma, Vichy odpadają. Zostaje Avene, która albo mnie zapycha na czole (mleczko z dzieciaczkiem) albo robi to co opisałam wyżej (emulsja, spray z dzieciaczkiem).
To co ja mam zrobić? A czy można nakładać np. LRP na czoło, a na resztę Avene? 
Bardzo chciałabym używać filtrów - szczególnie, że chciałam stosować serum wit. C na naczynka, a bez filtrów chyba nie można - ale póki co każdy filtr mi bardziej szkodzi niż pomaga.
|
|
|