Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - 21 dni bez narzekania. Super metoda,kto się przyłącza?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-12-27, 13:17   #1
Jesse
Rozeznanie

Red face

21 dni bez narzekania. Super metoda,kto się przyłącza?

Hej Dziewczyny,
przeczytałam niedawno o fajnej sprawie, zainicjowanej przez Will'a Bowen'a w czerwcu 2006 roku.
Chodzi o to, by podjąć wyzwanie i na 3 tygodnie nie narzekać, nie plotkować. Po prostu uśmiechać się do życia i zastąpić je pozytywnym myśleniem. Pierwszego dnia zakłada się bransoletkę, która będzie Ci o tym przypominać. Może to być kamyczek, pierścionek czy broszka przypięta do bluzeczki. Byle by mieć to na sobie każdego dnia przez 21 dni.
W momencie, w którym przyłapiecie siebie na narzekaniu, przekładacie bransoletkę (czy cokolwiek innego macie) na drugą rękę (jeśli jest to kamyczek to przekładacie do drugiej kieszeni, broszkę przypinacie na drugą pierś, pierścionek na palec drugiej ręki) i zaczynacie liczyć 21 dni od nowa

To działa, czytałam wypowiedzi osób, które podjęły wyzwanie, to zmienia naprawdę podejście do życia. Uczy pozytywnego myślenia.
Dlaczego 21 dni? Otóż według badań psychologów, nasz mózg potrzebuje właśnie tyle (ok. 3 tygodni) do nabycia nowego nawyku. W tym przypadku będzie to pozytywny nawyk zastąpienia negatywnego myślenia-wdzięcznością

Ja dziś rano założyłam na lewy nadgarstek żółtą nitkę wełny, symbolicznie. Nie jest ona super ładna, ale przypomina mi o tym, że mam za co dziękować i być wdzięczna. Każdy o czymś marzy i chciałby coś zmienić ale jak dostrzeże nawet malutkie, kochane rzeczy-świat jest piękniejszy.

Uśmiecham się od rana. Słońce jest za oknem, mogę być w domu rodzinnym, mam świetną mamę i przesłodkiego psa. Jestem zdrowa. Za to i za wiele innych rzeczy zamierzam być wdzięczna każdego dnia.

Ktoś ze mną?

załączam link, który Was zmotywuje http://www.youtube.com/watch?v=BPWAHE77MKw

oraz utwór, który znalazłam przypadkiem http://www.youtube.com/user/ziebakac