2010-12-30, 10:24
|
|
|
Raczkowanie
|
Nie wiem co sie dzieje.. Tradzik okolice rzuchwy, czola, skroni..Jestem zrozpaczona:(
Mam cere mieszanka. Jako nastolatka mialam problemy z tradzikiem, w pozniejszym wieku sie to unormowalo. Czasami cos drobnego wyskoczylo, ale ogolnie cera byla ok. Obecnie mam 25 lat, w lipcu bylam nad morzem ( w tym samym czasie zmienilam podklad na BEYU) wiec wlasciwie nie wiem od czego nagle dostalam takiego tradziku w postaci kaszki na czole.. Nic z tym nie robilam, myslalam ze samo przejdzie. Po dwoch miesiacach zdecydowalam sie na wizyte u dermatologa ( zaznaczam ze t0o najlepszy dermatolog w mojej miescinie). Dermatolog przepisal mi Beveroxyl na noc, raz dziennie mialam przemywac twarz robionym lekarstwem, oraz raz dziennie przemywac twarz bezalkoholowym tonikiem. Leczylam sie tak polotra miesiaca. Efekt? Mam wrazenie ze bylo coraz gorzej. Poszlam drugi raz do Pani dermatolog. Tym razem przepisala mi antybiotyk UNIDOX ( mialam go brac raz dziennie po pol tabletki, a przez pierwsze piec dni cala tabletkę), do tego żel Epiduo oraz znow robione lekarstwo to samo co poprzednio. I.. jestem zalamana, mam wrazenie ze jest gorzej anizeli lepiej. Tradzik lokuje sie w okolicach rzuchwy ( tam jest go najwiecej w postaci mocno czerwonych, duzych grudek, ktore czasami swędzą). Tradzik rowniez jest na czole i skroniach- z tym ze jest go duzo mniej. Najgorzej jest na rzuchwie. Czuje sie oszpecona, wstydze sie wychodzic z domu (
Nie wiem juz co mam robic.. Dodam ze jestem alergiczką. Biore leki alergiczne: Telfexo, Alvesco wziewne oraz czasami Avamys. Alergie mam glownie na koty. A w domu trzymam dwie kocice. Do tego.. kiedys robilam ( dawno temu) testy u innego alergologa i wyszlo mi uczulenie na salicylany (3x3).. Ale w sumie alergolog nic nie mowil na te salicylany , jakby je pominal ( jakby nie bylo wazne ze wynik przy nich jest 3x3).
I tak mysle.. bo.. mam wrazenie ze gorzej jest po toniku antybakteryjnym ktory stosuje i po tym robionym leku.. Pytalam sie Pani dermatolog czy w tym robionym leku sa salicylany- pani mowi ze sa, ale ze jezeli jestem uczulona na salicylany to nie moge aspiryny jesc, ale wszelkie mascie stosowane zewnetrznie nie maja znaczenia.. I co ja mam o tym sadzic..? Juz nie wiem.. czy rzeczywiscie to nie szkodzi czy szkodzi..
Nie wiem juz jak mam sie leczyc (((( Sprawa sie pogarsza, co rusz cos wyskakuje na rzuchwie. Czasami mam wrazenie ze stres pogarsza sprawe. Nie wiem juz jaka moze byc przyczyna.. alergia, stres? Czy to ze trzymam koty w domu moze byc przyczyna? ( mimo ze biore leki na alergie..)
Czuje sie zrozpaczona Tym bardziej ze jak cos mam mocno wypelnionego bialym plynem to musze to wycisnac zanim gdzies wyjde do ludzi i zostaje po tym blizna Tych blizn juz troszke sie porobilo.. (
Edytowane przez ondulith
Czas edycji: 2010-12-30 o 10:29
|
|
|