Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wszystko o Bułgarii
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-08-01, 03:47   #74
Xenia
Rozeznanie

Dot.: Kto był w Bułgarii????

Przykro mi ale ja Wam powiem na przekor.
Przedostatni urlop spedzilismy w Bulgarii,na Zlotych Piaskach.
Niestety jestem bardzo ale to bardzo niezadowolona.
Syf,kila i mogila.
Mase zlodziei.Chcieli nas okuc kilka razy.
Malo egzotyki.Chaszcze i drzewa jak u nas.Plaze platne Ok -czyste.Te darmowe przeludnione i smierdzace na szlam czy siarke.Bog wie co to za smrod.
Bulgarzy tez wydali mi sie nieuprzejmi.
Mozliwe,ze na te moje nagatywne wspomnienia wplyw miala pogoda a raczej jej brak (nawet najstarsi Bulgarzy nie pamietali takiego zimna w sezonie)
Mozliwe,ze to rowniez te stada walesajacych sie psow,ktore dokarmialam kleczac na chodniku,udajac ,ze nie widze pelnych kpiny spojrzen wystrojonych mamus-turystek trzymajacych z dala swoje dzieci.
A te psy ,niektore juz w ostatnim stadium wyglodzenia mialy wdziecznosc w oczach.Dlatego nie bylo mi szkoda co dwa dni kupowac im psich karm,wykradac resztek ze stolowki.
Peklam juz na dobre gdy ktoregos dnia zobaczylam w jakims obskurnym sklepie na wysokiej polce,w malenkim akwariumie szczeniaka cocker spaniela.Ozywil sie na moj widok i wstal cieszac sie,ze go wezme.
Wtedy (wedlug relacji meza i siostry) dostalam szoku.Ja tylko pamietam,ze plakalam i wybieglam w amoku.
Jakby tego bylo malo,chciano jeszcze okrasc siostre a my bylismy swiadkiem jak Polacy nie zaplacili za jedzenie w restauracji i ich gonili,wyzywajac na nasz narod ile wlezie.
Wtedy poczulam ,ze czas wracac.Czuje tez ,ze mnie tam juz nie ciagnie.
Przerzucilismy sie na Azje.Tam mozna wypoczac .
Wybaczcie za te negatywne opinie.
Xenia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując