2010-12-30, 15:26
|
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: sprawa z kotem ;)
Cytat:
Napisane przez bezpaniki
No bo jednak to tylko kot/pies/chomik/szczur... ;/
Ludziom, którzy nie dbają o żywienie zwierząt należałoby oddać pod opiekę rasy i zwierzęta delikatniejsze - żeby po zjedzeniu chappi czy whiskasa wychodziła sierść płatami, swędzące uczulenie i biegunka lub inne atrakcje pokarmowe. W wielu przypadkach wystarczyłoby może zobaczyć do czego prowadzi złe żywienie i ile kasy trzeba potem władować w leczenie takiego zwierzaka z powikłań po tym.
[Nie wiem jak z kotami, ale wśród psów buldożki francuskie, angielskie, boksery i molosy płaskopyskie mają bardzo często alergie pokarmowe - i nie tylko - właściciel po jednym, góra dwóch przypadkach posiłku na bazie pedigree czy innego taniego świństwa zrezygnuje raz na zawsze z takiego karmienia - gazy, wymioty, biegunka, zapalenia skóry, drapanie do krwi itp itd]
|
Na szczęście mam poza jednym same dachowce a zwierzęta traktujemy jak pełnoprawnych członków rodziny
Soso to jak o swoje jedzenie dbam średnio to o zwierząt tez nie muszę? Każda z was zwraca uwagę na fakt, że moje koty jedzą raz dziennie trochę bylejakiej smacznej puszki a żadna nie zwróciła, że ich pozostałe dwa posiłki to pełnowartościowa sucha karma dopasowana do ich stylu życia i stanu zdrowia?
Nie oszczędzamy na kotach(ja o tej taniej puszcze pisałam we własnym mniemaniu bo to nie ja kupuję a rodzice )
|
|